eDelicios

Castraveti murati in sticla de plastic – la fel de gustosi precum cei din borcan

De obicei gospodinele își pun legumele și fructele la păstrat pentru iarnă încă din timpul verii sau toamna, atunci când pot să găsească tot ce au nevoie pentru cele mai bune conserve.

Se pot pune la conservat sau la murat foarte multe legume sau chiar și fructe. Există în acest sens o mulțime de rețete mai vechi sau mai noi care și-au demonstrat eficiența de fiecare dată.

Dar ce spui despre o rețetă deosebită, cunoscută de foarte puțini oameni, dar la fel de gustoasă ca și cele tradiționale?

Astăzi de exemplu îți vom prezenta o variantă de castraveți murați care trebuie să fie depozitați în sticle de plastic.

Cu toate acestea ei vor fi la fel de buni ca și cei lăsați pentru luni de zile în borcane din sticlă. Ba chiar mai mult, acești castraveți nu vor avea nevoie de o saramură fierbinte sau de oțet.

Este o alternativă bună pentru momentele în care ai rămas fără borcane sau nu ești la tine acasă, acolo unde ai toate condițiile necesare.

La final castraveții tăi oricum vor fi crocanți și aromați. Toată lumea va îndrăgi această rețetă deosebită care se face în aproape doi timpi și trei mișcări.

În plus, pentru această rețetă tu poți să stabilești cantitățile pe care le vei folosi în funcție de cât de mulți castraveți vrei să păstrezi pentru la iarnă.

Așadar, vei avea nevoie de castraveți, de ardei iute, de usturoi, de frunze de țelină, de frunze de hrean, de frunze de vișin, de frunze de dafin, de frunze de coacăză, de umbrele de mărar, de sare și de piper negrru sub formă de boabe.

Pentru a pregăti saramura vei folosi 5 litri de apă și jumătate de kilogram de sare.

Vei începe să pregătești castraveții murați prin a prepara saramura. Amestecă apa cu sarea foarte bine, într-un vas încăpător până atunci când se vor dizolva cristalele de sare.

Pregătește după aceea și o sticlă mare, de 5 liti, curată și uscată bine.

Pe fundul ei pune mai întâi frunzele de dafin, după aceea pe cele de vișin, frunzele de coacăză, pe cele de la hrean, ardeiul iute tăiat rondele, usturoiul tocat mărunt și frunzele de țelină, mărunțite.

După aceea urmează umbreluțele de mărar și în sfârșit castraveții. Pune în sticlă și saramura. Pune un capac pe gura sticlei.

Lasă sticla cu tot cu castraveți la temperatura camerei pentru aproximativ 5 zile, maxim 6 zile.

După ce a trecut această perioadă scurge lichidul din sticlă. După aceea pune apă rece în sticlă, pe jumătate, adică 2,5 litri.

Agită sticla bine și auncă apa. Pune în loc altă apă curată și proaspătă. Acum ai spălat castraveții.

Repetă acest pas până atunci când vei scăpa de stratul alb așezat pe castraveți. Acesta s-a format în timpul procesului de fermentare a castraveților.

Când castraveții sunt perfect curați umple sticla cu apă rece și închide foarte bine vasul cu un capac obișnuit.

Lasă castraveții să stea în apa nouă pentru măcar 5 zile. După aceea îi poți folosi, dar oricum, cel mai bine este să aștepți să vină iarna.

Poți folosi acești castraveți pregătiți în așa fel, exact cum procedai și cu cei obținuți după rețete tradiționale.

Sunt foarte potriviți lângă mâncarea proaspătă de cartofi, alături de carnea de diferite tipuri și nu numai, chiar și consumați așa, ca atare.

Este o rețetă la fel de bună ca și celelalte, doar că are un avantaj: nu îți impune cantități și se face foarte ușor. Tot ce trebuie să faci este să aștepți câteva zile ca să schimbi apele și gata. Castraveții tăi murați vor fi gata de consum.

În plus și acești castraveți vor fi pe lângă la fel de gustoși, la fel de sănătoși și potriviți pentru organism ca cei cu care te-ai obișnuit până acum.

Aceștia se vor digera ușor, în plus te vor ajuta să asimilezi și alte feluri de mâncare mai grele, mai ales că așa obișnuim ssă mâncăm iarna: mult și mai gras.

Conțin destul de multe fibre naturale, acest lucru fiind foarte important și pentru că datorită castraveților murați poți chiar să slăbești.

Ei sunt recomandați de nutriționiști. Și pentru digestie, dar și pentru că îți dau energia necesară pentru o zi și mai ales pentru că îți întăresc sistemul imunitar, care în timpul iarnii slăbește.