eDelicios

Plăcinta cu brânza care te va cuceri pe loc

În special, femeile, dar nu numai, încearcă mereu să aibă grijă de sănătatea lor și să se alimenteze cât mai sănătos posibil, dar nici să nu se lipsească cu toate acestea, de deliciile culinare.

Pentru situații de acest tip avem o soluție foarte la îndemână, extrem de prractică și avantajoasă din toate punctele de vedere.

Este vorba mai exact de plăcinta cu brânză. Un preparat pe care dacă îl vei încerca o singură dată, îți vei dori să-l aduci pe masa ta indiferent de ocazie.

O poți consuma dacă ții la silueta ta, dar chiar și dacă ai anumite probleme de sănătate. Aceasta te va ajuta, mai mult decât îți va face rău.

Și nu doar tu vei rămâne încântat, ci și restul invitaților la masa ta. În plus, nu vei folosi zahăr, ci un îndulcitor care desigur este mult mai sănătos. Iar restul de ingrediente rămân foarte ieftine și la îndemâna oricui.

Un alt avantaj pentru care trebuie să testezi această plăcintă este faptul că nu vei pierde timp pentru pregătirea aluatului pas cu pas pentru că poți să folosești foi din comerț.

Astfel vei avea nevoie de un pachet cu foi pentu plăcintă, 1 kilogram de brânză de vaci, 200 de grame de iaurt cremos, 3 ouă, coaja de la o lămâie, 50 de grame de xylitol, un ou pentru uns, și ulei.

Scurge brânza foarte bine, și mai amestec-o până când aceeasta va deveni cremoasă. După aceea pună în brânza amestecată și iaurtul pe care trebuiee de asemenea să-l mixezi.

Bate cu ajutorul unui tel și ouăle într-un vas separat. După aceea adaugă în ploaie și îndulcitorul natural, continuă să amesteci până când acesta se va topi de tot.

Apoi pune amestecul cu ouă în cel cu brânză. Adaugă și coaja de lămâie, amestecă toate ingredientele din vas și lasă-le deoparte.
Ia apoi fiecare foaie de alut în parte și unge-o cu suficient ulei. Alege doar jumătate din toate foile și pune-le într-o tavă pentru copt, suficient de încăpătoare pe care deja ai uns-o în prealabil cu ulei.

Pune peste alut și compoziția cu brânză acoper-o pe aceasta cu restul de foi de aluat. La final unge ultimul strat de foi pentru plăcinte cu oul lăsat special pentru accest pas.

Pune plăcinta la cuptor și ține-o acolo până când aceasta se va rumeni foarte bine.

Dacă vrei să aibă plăcinta ta și un spect foarte apetisant, o poți unge după ce o scoți de la copt și cu puțin gem de fructe.

Acest lucru este indicat mai ales dacă suferi de diabet.

Acesta este un fel de mâncare foarte sățios și foarte sănătos potrivit la orice ocazie specială, pentru o zi de duminică în familie sau pentru atuncci când vin niște invitai surpriză în vizită.

Brânza de vaci va face din plăcinta ta un preparat sănătos. Aceasta are un conținut glicemic destul de mic. Iar pe lângă faptul că bânza de vaci are puțin zahăr, aceasta are foarte multe proteine bune și mulți amino acizi necesari organismului.

Pe lângă acestea, brânza de la vaci are și foarte multe vitamine printre care și A, E și mai multe din complexul de vitamina B.

Desigur, lista de substanțe benefice organismului nu se termină aici pentru că brânza de vaci cconține și foarte multe minerale.

Găsim foarte mult fosfor, seleniu, și chiar sodiu, dar nu numai.

Cu toate aceste beneficii pe care le are brânza de vaci, trebuie să ai grijă pentru că există și situații în care brânza de vaci este și contraindicată.

Din păcate aceasta are un nivel foarte mare de sodiu. Iar acesta, combinat cu proteinele pot să îți pună în pericol sănătatea rinichilor.

Vei observa acest lucru în momentul în care va crește aciditatea urinei tale.

Acest lucru se întâmplă mai ales dacă brânza a fost obținută prin folosirea cheagurilor care au acizi de coagulare.

Dacă se vor acumula acești acizi în rinichi, nu va mai ajunge magneziu li nici calciul în oase.

Ai grijă de asemenea să folosești doar brânză proaspătă despre care știi și cum a fost făcută și mai ales cum a fost aceasta întreținută, pentru ca să poți să eviți orice infecții care îți pot afecta organismul.

Aceasta trebuie să aibă o culoare uniformă și să fie suficient de hidratată.