Foarte multe gospodine au învățat că dacă folosim ingredientele potrivite putem să obținem delicii culinare inclusiv în zilele de post.
Atunci se consideră că de fapt nu avem atât de multe variante pe care să le putem folosi ca să ne alimentăm sănătos și sățios.
Ba chiar mai mult, în zilele de post putem să pregătim inclusiv deserturi asolut delicioase pe care să le mai facem și în zilele obișnuite sau la sărbători.
Așa că asăzi îți vom prezenta o rețetă de cornulețe cu nucă. Aceste prăjituri mici și foarte frumoase îți vor aminti de timpurile copilăriei, în special de sărbătorile de iarnă.
Vei folosi cele mai simple ingrediente posibile, pe care cel mai probabil le ai deja acasă la tine.
Vei avea nevoie de un pachet cu margarină, 1 cană cu nuci măcinate, făină cu praf de copt stins cu zeama de la o lămâie, sare, și zahăr pudră.
Prjește puțin nucile înainte de a le folosi. După aceea amestecă-le împreună cu toată margarina. Adaugă și puțină sare și după aceea, câte puțin din toată cantitatea de făină.
Trebuie să pui atât de multă făină cât la final să ai un aluat omogen și destul de tare. Folosește un sucitor ca să întinzi o foaie care să nu fie nici prea subțire, dar nici prea groasă.
După ce ai făcut foaia, taie mai multe pătrate mici, de aproximativ 5 centimetri. Acestea vor trebui să fie rulate sub formă de cornulețe.
După ce ai terminat să le învârți pe toate ia o tavă pentru copt, unge-o cu puțin ulei și pune în ploaie doar puțină făină și aranjează organizat cornulețele în ea.
În cazul în care vrei și ți se pare mai practic poți să folosești de asemenea și foaia specială pentru copt.
Potrivește cuptorul ca temperatura lui să fie medie și după acea pune în el tava cu prăjiturile tale.
Ține-le acolo pentru aproximativ jumătate d oră sau chiar pentru 40 de minute. Când acestea sunt suficient de coapte și sunt ata de scos, pune niște zahăr pudră într-un vas.
Pentru că aceste cornulețe trebuie date prin zahăr imediat ce sunt gata, cât mai sunt fierbinți încă. După ce ai terminat cu ele poți să le lași un pic la răcit înainte de a le folosi.
Sunt foarte bune de dimineață pentru ceai, și desigur ca desert după o masă principală.
Este un desert foarte ușor de pregătit și sănătos pentru organism în general pentru că au la bază nucile.
Acestea pot să fie înlocuite cu succes cu gustările copioase, dar foarte calorioase. Sunt hrănitoase și ne dau foart multă energie.
Nucile sunt acele alimente pe care le poți folosi atunci când îți dorești ceva rapid și foarte sănătos. Din nuci putem să luăm foarte multe proteine, grăsimi foarte sănătoase, antioxidanți și desigur multe vitamine și minerale.
Despre nuci și utilitatea acestor alimente pentru sănătatea organismului se cunosc foarte multe lucruri. Printre cele mai importante se numără efectele miraculoase pe care le au nucile asupra creierului, deci și asupra activității lui.
Faptul că nucile chiar seamănă cu forma creierului se cunoaște încă din cele mai vechi timpuri, din antichitate.
După ce lucrurile au mai evoluat din toate punctele de vedere specialiștii au reușit să demonstreze aceste legături dintre creier și nuci.
Dar nucile nu sunt eficiente și utile numai pentru creier. Acestea mai previn și apariția atacului cerebral.
Ca să beneficiezi anume de acest lucru este suficient să consumi în stare naturală 8 nuci. De asemenea și oamenii care suferă din cauza diabetului de tip 2 pot să folosească nucile.
Pentru acest caz ai nevoie de 30 de grame de nuci timp de 5 zile dintr-o săptămână. Grăsimile conținute de nuci au un efect pozitiv asupra insulinei.
Dacă vom consuma nuci vom reuși de asemenea să ne păstrăm ochii sănătoși pentru că în nuci există substanțe care protejează retina de accidente sau de infecții.
Nucile mai sunt foarte bune și în cazul particular al bărbaților după o anumită vârstă, pentru o activitate mai bună în dormitor.
Ba chiar mai mult, acestea reduc șansele de dezvoltare a cancerului de prostată iar în cazul femeilor a celui la sân.
Și nu în ultimul rând nucile sunt foarte bune pentru o inimă sănătoasă și puternică.