eDelicios

Prajitura cu branza si struguri

Pentru că ne aflăm în perioada caldă a anului, cu siguranță ne dorim să petrecem cât mai puțin timp posibil la bucătărie și să folosim la minimum aragazul și mai ales cuptorul.

Ce nu se schimbă însă, este nevoia de a ne alimenta cât mai sănătos și mai sățios posibil. Ținând cont de aceste detalii ți-am pregătit astăzi o prăjitură gustoasă și sănătoasă.

Este vorba despre prăjitura cu brânză și cu struguri care este un desert dulce, dar și ușor. În mai puțin de o oră vei avea deja produsul finit gata pentru consum.

În plus, nici ingredientele nu sunt foarte complicate și poți să faci tost de ele foarte repede și foarte ușor.

Vei avea nevoie de 4 ouă, de 6 linguri cu zahăr, de 150 dee grame de iaurt grecesc, de 250 de grame de cremă de brânză de 150 de grame de făină, de o esență de vanilie și de un ciorchine de struguri.

Începe pregătirea prăjiturii tale prin a freca ouăle cu zahărul atât de mult până când vei obține un amestetc foarte cremos.

Adaugă după aceea și toată cantitatea de iarurt și după ce amesteci completează amestecul cu făina și cu crema de brânză.

Ia o tavă pentru copt prăjituri și unge-o doar puțin cu un pic de ulei sau cu unt. După aceea pune în ea aluatul făcut de tine.

Spală boabele de struguri foarte bine, mai ales dacă acesta este cumpărat din piață și nu este luat din grădina ta, și aranjează uniform boabele peste aluat.

Ține prăjitura în cuptor aproximativ jumătate de oră la o temperatură potrivită. După ce o scoți de la copt, las-o puțin să se răcească înainte de a o tăia pentru a fi servită.

Această prăjitură va fi foarte rapid îndrăgită de toată lumea care o va gusta și cel mai probabil vor fi și oameni care ți-o vor cere pentru că într-adevăr, este o rețetă simplă și foarte ușor de făcut, accesibilă chiar și gospodinelor care nu se pricep la gătit.

Dar pe lângă toate aceste avantaje, prăjitura cu cremă de brânză și cu struguri ca ieși și foarte sănătoasă și ușor de digerat, numai potrivită pentru sezonul cald.

Pentru un aspect cu mai mult contrast poți să folosești strugurii roșii, dar acest lucru nu este neapărat bătut în cuie.

Este cel mai indicat să pregătești această prăjitură spre sfârșitul verii sau spre începutul toamnei atunci când se coc strugurii și știi cu siguranță că aceștia sunt naturali și delicioși.

Nu trebuie să îi ignori pentru că știi că aceștia sunt plini de calorii. Un strugure mediu sau un singur pahar de suc reprezintă doza ideală pentru tine și pentru sănătatea ta.

Resveratrolul este o substanță cae se găsește în cantități foarte mari în conținutul strugurilor, mai ales în cei care au culoarea roșie.

Această substanță funcționează de fapt ca un fel de antioxidant, și ajută la formarea unui hormon care de fapt protejează vasele de sânge.

De asemenea acest hormon numit adiponectină, mai ajută și la tolerarea glucozei, îmbunătățește producerea de insulină, și nu permite bolilor cardiovasculare să afecteze organismul.

Strugurii sunt foarte des cultivați, intră cu siguranță într-un top de acest gen. Acest lucru este unul foarte benefic pentru că au mai multe beneficii pentru sănătatea și pentru funcționarea organismului.

În struguri găsim foarte multe fibre și foarte multe vitamine. Acest lucru denotă faptul că strugurii pot să înlocuiască cu succes laxativele.

De asemenea strugurii mai pot să fie considerați și buni purificatori, diuretici, depurative. Așa că persoanele care suferă din cauza constipațieei sau din cauza balonării le pot folosi cu succes.

Printre altele, strugurii nu trebuie să îți lipsească din alimentație dacă îți dorești să urmezi o cură de detoxifiere completă pentru organismul tău.

În struguri putem să avem încreedere atunci când vrem să mâncăm repede ceva și după aceea să avem foarte multă energie pentru activitățile noastre.

Pe lângă faptul că ei sunt eficienți pentru inimă, strugurii îți mai protejează și ficatul de afecțiuni și nu numai.

Dacă ai nevoie de eficiența strugurilor la capacitate maximă, atunci ccând îi consumi nu trebuie să uiți despre faptul că ei trebuie cpnsumați neapărat cu tot cu coajă.

Așa cum se întâmplă și în cazul mai multor fructe, anume în coajă se găsesc cele mai bune substanțe pentru organismul tău.