eDelicios

Cam toate gospodinele pe care le cunosc procedeaza gresit. Când se pune sarea în piure, de fapt

Sarea ar trebui adăugată în apa de fierbere a cartofilor atunci când faci piure. Iată câțiva pași și motive pentru acest proces:

  1. Spălarea și tăierea cartofilor: Începe prin a spăla și a curăța cartofii. Taie-i în bucăți de dimensiuni egale pentru a asigura o fierbere uniformă.
  2. Adăugarea sării în apa de fierbere: Pune cartofii într-o oală și acoperă-i cu apă rece. Adaugă sare în apă (aproximativ o linguriță de sare la fiecare litru de apă). Sarea adăugată în apa de fierbere va permite cartofilor să absoarbă uniform sarea pe măsură ce fierb, ceea ce va contribui la un gust mai echilibrat.
  3. Fierberea cartofilor: Adu apa la fierbere și lasă cartofii să fiarbă până devin moi, ceea ce durează de obicei 15-20 de minute, în funcție de mărimea bucăților de cartof.
  4. Scurgerea cartofilor: După ce cartofii sunt fierți, scurge-i bine de apă.
  5. Prepararea piureului: Pasează cartofii fierți și adaugă treptat unt și lapte sau smântână, după gust. Gustă piureul și, dacă este necesar, adaugă sare suplimentară pentru a ajusta gustul final.

Adăugarea sării în apa de fierbere ajută la asigurarea unei distribuții uniforme a sării și la îmbunătățirea gustului general al piureului. De asemenea, ajută la condimentarea cartofilor încă din faza de gătire, făcând piureul mai gustos și mai bine echilibrat.