eDelicios

Ingredientul banal care grăbește fierberea fasolei la jumătate din timp. Pune-l neaparat in apa

Procesul de fierbere a fasolei nu este dificil, dar poate dura foarte mult. În funcție de fiecare regiune a țării, gospodinele au diverse metode și recomandări de la care nu se abat. Unele spun că fasolea trebuie lăsată la înmuiat înainte de preparare, altele susțin că trebuie pusă la fiert în apă rece, iar altele preferă apă clocotită. Există și recomandări să schimbi apa de trei ori sau să folosești oala sub presiune.

În general, fierberea fasolei durează între 50 de minute și trei sau patru ore, în funcție de mărimea boabelor, soiul folosit, calitatea apei, prospețimea fasolei și intensitatea focului, printre alți factori.

Trucul Pe Care Trebuie Să Îl Încerci

Înainte de a începe să gătești, trebuie să alegi cu grijă boabele, separându-le pe cele stricate. Cele rămase se spală bine.

Pentru fierbere, folosește următoarele proporții: cinci părți de apă la o parte fasole. Apoi adaugă ingredientul secret care va grăbi procesul de fierbere: bicarbonatul de sodiu. Folosește un sfert de linguriță de bicarbonat la o jumătate de kilogram de boabe.

Dacă observi că nivelul apei din oală scade în timpul fierberii, completează doar cu apă fierbinte, nu rece. Din momentul în care apa dă în clocot, reduce focul la nivel mic, acoperă vasul cu un capac și lasă la fiert timp de patru sau cinci minute. După acest timp, ia vasul de pe foc și lasă-l să se răcească fără să ridici capacul.

Acest truc simplu, folosind bicarbonat de sodiu, poate reduce timpul de fierbere al fasolei la jumătate, făcând prepararea mult mai rapidă și mai eficientă.