eDelicios

Toti romanii fac asta, din pacate. Dar eu nu. De ce nu trebuie să ţii cartofii lângă ceapă

Nu este recomandat să ții cartofii lângă ceapă pentru că ceapa emite un gaz numit etilenă, care poate accelera procesul de îmbătrânire a cartofilor și poate determina apariția unor pete moi sau mugurilor prematuri.

Acest lucru poate duce la o degradare mai rapidă a calității și a prospețimii cartofilor.

Prin urmare, dacă sunt ținute împreună în aceeași încăpere sau în aceeași pungă de depozitare, potențialul lor de a se deteriora mai repede crește. Acest lucru e cauza de faptul că ceapa emite gaze care pot accelera înverzirea cartofilor și pot cauza alte modificări în calitatea și gustul lor. De asemenea, cartofii și ceapa pot absorbi mirosurile și aromele unul de la celălalt. Acest lucru poate afecta gustul și calitatea ambelor legume, în special dacă sunt depozitate împreună pentru o perioadă lungă de timp.

Prin urmare, este recomandabil să păstrezi cartofii și ceapa separat, în locuri răcoroase și uscate, pentru a prelungi durata lor de viață și pentru a menține gustul și calitatea lor.

De asemenea, este util să eviți depozitarea lor în aceeași cutie sau pungă de plastic, pentru a preveni acumularea de umiditate și formarea de mucegai sau putregai.