eDelicios

În ce ordine se pun ingredientele in maioneza, de fapt, ca sa nu se mai taie niciodata

Pentru a prepara o maioneză stabilă și omogenă, ordinea în care se adaugă ingredientele este crucială. Iată ordinea recomandată:

  1. Ouăle: Începe prin a folosi ouă proaspete la temperatura camerei. De obicei, se folosește gălbenușul, dar întregul ou poate fi folosit, în funcție de preferințe.
  2. Muștarul: Adaugă o linguriță de muștar, de preferat Dijon, pentru a ajuta la emulsificare și pentru a oferi o aromă subtilă.
  3. Oțetul sau suc de lămâie: Adaugă o linguriță de oțet sau suc de lămâie pentru aciditate. Acest lucru ajută la stabilizarea maionezei și îi conferă un gust proaspăt.
  4. Sare și alte condimente: Adaugă sare după gust și alte condimente dorite, cum ar fi piperul sau usturoiul mărunțit. Poți ajusta condimentele după preferință.
  5. Uleiul: Începe adăugând uleiul lent și într-un fir subțire, în timp ce mixezi în mod constant. Poți folosi ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline, sau o combinație între ele.

Este important să adaugi uleiul treptat și să continui să mixezi constant pentru a forma o emulsie stabilă. Dacă adaugi uleiul prea repede sau nu amesteci suficient, maioneza ar putea să nu se lege corect și să se taie.