eDelicios

Clătitele nu se vor mai rupe niciodată când le întorci în tigaie dacă adaugi acest ingredient. Asa nu vei mai da greș niciodată

Clătitele sunt un desert versatil și apreciat în multe culturi, fiind ușor de preparat și personalizat după gust. Ele pot fi servite atât dulci, cât și sărate, cu o varietate de umpluturi și toppinguri.

Câteva sfaturi esențiale pentru a obține clătite perfecte

Ingredientul-minune pe care să-l adaugi în clătite, ca să nu se mai rupă când le întorci în tigaie, este puțin unt topit în aluat. Acesta va face clătitele mai elastice și mai ușor de manevrat.

Consistența aluatului este esențială. Dacă este prea gros, clătitele vor fi dense și se pot rupe mai ușor. Dacă este prea subțire, clătitele pot deveni fragile. Amestecă ingredientele cu grijă și adaugă treptat lichidul (de obicei lapte) pentru a obține o textură uniformă și pufoasă.

După amestecarea ingredientelor, lasă aluatul să se odihnească timp de 15-20 de minute.

Asigură-te că tigaia este bine încinsă și unsă cu o cantitate mică de ulei sau unt. Acest strat subțire de grăsime previne lipirea clătitelor și le ajută să se coacă uniform.

Gătește clătitele până când apar bule pe suprafața superioară, semn că partea inferioară este coaptă și clătitele sunt gata să fie întoarse. Întoarce-le cu grijă și lasă-le să se gătească pe cealaltă parte.

Nu exagera cu timpul de gătire. Clătitele ar trebui să fie coapte suficient pentru a avea o culoare atractivă, dar nu până la uscare excesivă.

După ce le-ai gătit, menține clătitele calde.