eDelicios

Cea mai bună și rapidă rețetă de pui. Cât trebuie prăjit pieptul astfel incat să nu iasă deloc uscat

Carnea de pui poate fi gătită în multe feluri, însă atunci când ai puțin timp la dispoziție, prăjirea în tigaie sau la grătar poate fi una dintre cele mai bune soluții. În acest mod, carnea va rămâne suculentă și își va păstra proprietățile benefice. În plus, este foarte ușor să gătești pieptul de pui astfel.

Cu toții iubim friptura și cartofii prăjiți, iar uneori le pregătim în weekend sau când dorim să petrecem mai puțin timp în bucătărie. Astăzi, vă vom învăța o rețetă care vă va cuceri imediat. Iată câțiva pași importanți de urmat înainte de a găti pieptul de pui în tigaie:

  • Scoateți pieptul de pui din frigider cu 30 de minute înainte.
  • Asigurați-vă că bucățile de carne au aceeași grosime.
  • Condimentați cu piper, cimbru sau alte ierburi uscate și foarte puțină sare sau deloc (sarea scoate apa din carne).
  • Puneți carnea în tigaie doar după ce uleiul s-a încins.
  • Lăsați-o să se prăjească fără să o întoarceți prea des.
  • Nu înțepați carnea cu furculița pentru a o întoarce.
  • Lăsați-o acoperită timp de 3-5 minute după gătire.

Mod de preparare:

Pentru început, tăiați pieptul de pui pe lungime, astfel încât să aibă aproximativ aceeași grosime (cam de 2 degete – 2.5 cm). Puteți face acest lucru folosind un sucitor sau un pahar, aplatizând partea mai groasă a acestuia. Evitați să folosiți ciocanul pentru șnițele! Apoi condimentați pieptul de pui pe ambele părți.

Încălziți puțin ulei într-o tigaie și adăugați pieptul de pui pentru 5 minute. Prăjiți la foc mediu pentru a evita arderea. Când observați că se formează o crustă aurie, întoarceți puiul pe cealaltă parte. Lăsați-l timp de 4-5 minute, apoi, cu aproximativ 2 minute înainte de a-l scoate din tigaie, adăugați puțin unt. După cele 2 minute, scoateți puiul pe o farfurie. După 3-5 minute, va fi gata de mâncat. Poftă bună!