eDelicios

Prăjitură extraordinar de delicioasa cu doar două ingrediente: 4 ora si 240 g ciocolata

Prăjitură cu două ingrediente

Această rețetă simplă și delicioasă necesită doar două ingrediente, ideală pentru momentele când vrei ceva dulce rapid și ușor de făcut.

Ingrediente:

 • 4 ouă
 • 240 grame de ciocolată (poți folosi ciocolată neagră, cu lapte sau albă, după preferințe)

Mod de Preparare:

 1. Pregătire: Preîncălzește cuptorul la 170°C și tapetează o tavă rotundă (de aproximativ 20 cm) cu hârtie de copt. Asigură-te că ai toate ingredientele pregătite.
 2. Topire ciocolată: Rupe ciocolata în bucăți mici și pune-o într-un bol rezistent la căldură. Topește ciocolata la bain-marie (pe abur) sau în cuptorul cu microunde, amestecând până devine netedă și lucioasă. Las-o să se răcească ușor.
 3. Separare ouă: Separă ouăle, punând gălbenușurile într-un bol și albușurile în altul. Asigură-te că bolurile sunt curate și uscate.
 4. Amestecare gălbenușuri: Adaugă gălbenușurile în ciocolata topită și amestecă bine până se omogenizează.
 5. Bătut albușuri: Cu ajutorul unui mixer, bate albușurile până obții o spumă tare, care formează vârfuri ferme.
 6. Incorporare albușuri: Adaugă treptat spuma de albușuri în amestecul de ciocolată și gălbenușuri, amestecând ușor cu o spatulă sau cu un tel, de jos în sus, pentru a păstra aerul în compoziție.
 7. Turnare compoziție: Toarnă compoziția obținută în tava pregătită și nivelează suprafața.
 8. Coacere: Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată. Prăjitura ar trebui să fie fermă la atingere, dar ușor umedă în interior.
 9. Răcire: Lasă prăjitura să se răcească complet în tavă înainte de a o scoate și tăia.
 10. Servire: Servește prăjitura simplă sau cu o pudră ușoară de zahăr deasupra. Poți adăuga fructe proaspete, frișcă sau un sos de ciocolată pentru un plus de savoare.

Poftă bună!