eDelicios

Mămăligă, la fel ca în Italia. Ei o numesc „polenta”, iar un ingredient pus din belsug o face delicioasa

Polenta este un fel de mâncare tradițional italian, realizat din făină de porumb și apă sau supă. Este o mâncare versatilă și sățioasă, care poate fi pregătită în diferite moduri și poate fi servită ca și garnitură sau ca bază pentru diverse preparate.

Procesul de preparare a polentei implică fierberea făinii de porumb în apă sau supă până când devine o pastă groasă și omogenă. Aceasta poate fi servită fierbinte, sub formă de terci, sau poate fi răcită, tăiată în bucăți și prăjită sau coaptă până când devine crocantă pe exterior și moale în interior.

Secretele polentei constă în modul de măcinare a făinii, timpul îndelungat de fierbere, cantitatea perfectă de sare de mare.

E de precizat ca are importanta inclusiv vasul în care se prepară o polenta perfectă ca în Italia. Trebuie să fie confecționat dintr-un material care permite distribuirea uniformă a căldurii. În Italia, pentru prepararea polentei, se utilizează un vas denumit „paiolo” , din cupru sau aluminiu.

In plus, untul adăugat din belșug face polenta delicioasă.

Polenta este apreciată pentru textura sa cremoasă și pentru capacitatea sa de a absorbi aromele și gusturile din alte ingrediente cu care este combinată. Poate fi servită alături de carne, legume, brânzeturi sau sosuri, fiind un element de bază în bucătăria italiană tradițională.