eDelicios

Prăjitura asta se numește Chocoflan și e o bunătate. Toți mă întreabă când o mai fac

Această rețetă descrie cum să prepari o prăjitură cu cremă de zahăr ars, un desert tradițional și delicios care combină textura fină a cremei cu gustul intens de caramel și un blat pufos cu cacao. Este perfectă pentru ocazii speciale sau pentru a te răsfăța într-o zi obișnuită.

Ingrediente:

Pentru crema de zahăr ars:

5 ouă
10 linguri zahăr
600 ml lapte
2 pliculețe zahăr vanilat
1 linguriță coajă de lămâie
Un praf de sare
Pentru blat:

3 ouă
3 linguri zahăr
2 linguri făină
1 lingură cacao
1/4 linguriță praf de copt
Un praf de sare
Mod de preparare:

Prepararea cremei de zahăr ars: Caramelizați trei linguri de zahăr într-o cratiță, apoi turnați caramelul într-o formă de guguluf. Mixați cele 5 ouă cu restul de zahăr, praful de sare și zahărul vanilat, apoi adăugați laptele și coaja de lămâie. Turnați compoziția în forma peste zahărul caramelizat. Puneți forma în cuptorul preîncălzit (foc mediu) în bain-marie, într-o tavă cu apă.

Prepararea blatului: Separați gălbenușurile de albușuri. Bateți albușurile spumă cu un praf de sare și adăugați zahărul lingură cu lingură. Adăugați câte un gălbenuș și mixați. Incorporați făina cernută cu cacaoa și praful de copt, amestecând ușor cu o spatulă. Când crema începe să se închege (după aproximativ 20 de minute), turnați compoziția de blat, nivelând-o, și dați din nou la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute, până când blatul se rumenește ușor.

Finalizarea: Când prăjitura este gata, lăsați-o să se răcească în formă. După răcire, desprindeți ușor marginile, apoi puneți un platou deasupra formei și răsturnați prăjitura.

Timp de preparare: sub 60 minute

Această prăjitură cu cremă de zahăr ars este un desert elegant și aromat, care cu siguranță va impresiona pe oricine îl gustă. Poftă bună!