eDelicios

Secretul celor mai bune chiftele de post. Nici nu simți că nu au carne, gustul lor este senzațional

Gospodinele încearcă acum să găsească din ce în ce mai multe rețete care să fie pe placul celor dragi. Desigur că perioada postului este una puțin mai complicată pentru oamenii care adoră carnea și care trebuie să respecte acum restricțiile alimentare stricte. Cu toate astea, nimic nu este imposibil. Doamnele pot să gătească acum chiftele de post care sunt delicioase și foarte ușor de făcut. Cu siguranță pofticioșii de la masă vor cere și a doua porție după ce vor gusta.

Rețetă pentru chiftele de post: care este secretul lor?
Gospodinele încearcă să le pună mereu celor dragi cele mai bune preparate. Din păcate pentru oamenii care consumă multă carne, restricțiile alimentare din timpul postului nu permit acest lucru, așa că ei trebuie să se mulțumească rapid cu alte rețete.

Desigur că nu mai este un chin pentru doamne să gătească în zilele noastre fără carne sau alte produse de origine animală pentru că există mulți înlocuitori din plante sau leguminoase.

În cazul în care nu știi ce să mai pregătești la masa de prânz, ai la îndemână o rețetă simplă, rapidă și ușoară de rețete de post. Acestea pot fi cu cartofi, dovlecei sau vinete și pot fi gătite coapte, fierte, la grătar sau prăjite. Cea mai comună metodă este combinația de prăjire și coacere.

Mai exact, secretul este să faci compoziție, să dai formă chiftelelor, să le prăjești pentru câteva minute în ulei de măsline pe toate părțile, ulterior să le coci la cuptor pentru 20-30 de minute. Bucătarii profesioniști abordează această tehnică și când vine vorba despre carnea de vită sau miel.

De ce trebuie să faci asta?
Mai exact, alimentul din prim-plan va fi doar rumenit pe tigaie, ulterior se va găti complet abia după ce va fi pus la cuptor. Unele doamne preferă să dea chiftelele prin făină sau puțin griș, iar altele își doresc să simtă cât mai bine leguma din care este făcută, așa că nu utilizează niciun alt ingredient.

De asemenea, o altă variantă pe care o poți aborda pentru un prânz delicios este rețeta cu sos de roșii. Biluțele de legume pot fi mai întâi prăjite puțin în tigaie, ulterior puse într-o tavă adâncă alături de sos de roșii făcut în casă și diverse mirodenii care sunt pe placul familiei.

Poți să folosești: cimbru, foi de dafin, piper proaspăt măcinat, sare, boia iute/dulce sau chiar câteva rondele de ardei verde pentru o aromă cu adevărat picantă.