eDelicios

Trucul banal pentru cel mai pufos piure de cartofi. Ce să faci după ce scurgi apa, aproape nimeni nu face asta

Piureul de cartofi este garnitura preferată de majoritatea românilor atunci când gătesc acasă. Gospodinele obișnuiesc să prepare legume la cuptor, la grătar sau fierte, iar piureul de cartofi este cel mai iubit, fiind o alegere perfectă alături de diverse tipuri de carne și sosuri.

Cu toate acestea, nu toate doamnele știu cum să pregătească piureul de cartofi așa cum trebuie. Pentru a obține un piure pufos și cremos, trebuie să urmezi un truc simplu. După ce fierbi cartofii, trebuie să scurgi apa și să îi pui din nou pe foc câteva minute pentru a se usca. Apoi, piureul trebuie amestecat energic până când lichidul se evaporă complet. Este important să amesteci manual, deoarece aparatul electrocasnic poate face piureul să fie cleios și fără aer.

Este recomandat să eviți cartofii roșii și foarte mari, deoarece aceștia nu sunt potriviți pentru această rețetă. Pentru a da un gust deosebit piureului, poți adăuga smântână, sare, nucșoară sau unt. Cu acest truc simplu, vei obține un piure de cartofi perfect, fără a fi nevoie să cheltuiești mai mulți bani sau timp în bucătărie.

Ce trebuie să faci?
Acesta trebuie din nou amestecat puternic abia după ce tot lichidul este evaporat. Este suficient să pisezi cartofii în timp ce sunt încă fierbinți. Bucătarii profesioniști susțin că nu toate tipurile de cartofi sunt potriviți pentru o astfel de rețetă. Este recomandat să eviți cartofii roșii și foarte mari.

De asemenea, experții le sfătuiesc pe gospodine să îi amestece manual, nu cu un aparat electrocasnic. Piureul tău va fi unul cleios și nu va avea deloc aer în cazul în care vei apela la o mașinărie specială. Desigur că o să reușești să salvezi puțin timp în bucătărie, dar cu siguranță invitații tăi vor rămâne nemulțumiți de preparat.

Ingrediente
-două linguri de smântână (opțional)
-sare, după gust
-un vârf de cuțit de nucșoară (opțional)
-400 de g de cartofi albi
-120 de g de unt cu conținut mare de grăsime și o lingură de unt pentru fierbere (opțional)
-200 de ml de lapte cald (opțional)