eDelicios

Dulceața perfectă de căpșuni. Se gătește fără multe bătăi de cap și umple iarna de savoare!

Dulceața de căpșuni preparată după această rețetă rapidă este foarte gustoasă și aspectuoasă. Fructele din ea rămân întregi și aromate, iar siropul este vâscos și delicios.

INGREDIENTE:

-1 kg de căpșuni;

-900 g de zahăr;

-350 ml de apă;

-sucul stors dintr-o jumătate de lămâie sau ½ linguriță de sare de lămâie.

Folosind această rețetă, puteți să pregătiți dulceață din orice fructe. Dacă preparați dulceață de vișine, nu adăugați suc de lămâie.

În cazul acestei rețete vă recomandăm să nu folosiți mai mult de 3 kg de fructe în cadrul aceleași ședințe de gătit.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați căpșunile și lăsați-le să se usuce pe prosoape de hârtie sau într-o strecurătoare. Îndepărtați-le codițele. Străduiți-vă să alegeți căpșuni de aceeași dimensiune: dacă mărimile lor sunt diferite, atunci lăsați întregi căpșunile mici și tăiați în jumătăți căpșunile mari.

2.Puneți apa, zahărul și sucul de lămâie într-o cratiță încăpătoare. Amestecând periodic, aduceți siropul până la punctul de fierbere.

3.Apoi adăugați căpșunile.

4.Aduceți dulceața până la punctul de fierbere și adunați spuma formată pe suprafața ei. Fierbeți-o timp de 40 minute pe foc puțin mai mare decât cel moderat.

5.Luați dulceața de căpșuni de pe foc. Lăsați-o să se răcească.

Dacă doriți, puteți să o transferați îndată în borcane sterilizate.

6.Transferați dulceața în borcanele sterilizate. Acoperiți-le cu capace sterilizate, închizându-le ermetic. Inițial vi se va părea că este foarte lichidă, dar ulterior siropul din ea devine mai gros și mai vâscos.

7.Dați conservele obținute la frigider pentru 2-3 zile. Apoi puneți-le în cămară sau în locul, în care le păstrați.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!