eDelicios

Căpșuni la congelator pentru iarnă – cea mai sigură și sănătoasă rețetă!

Pentru ca să congelați cu succes căpșunile și acestea să nu se transforme într-o bucată de gheață, trebuie să urmați cu strictețe procesul tehnologic.

Toate etapele sunt la fel de importante: și alegerea fructelor, și curățarea căpșunilor de tot ce este în plus, și repartizarea corectă a pungilor în congelator. Niciodată nu cumpărați căpșuni culese după ploaie. Aceste fructe conțin multă apă și sunt acoperite cu nisip, care se spală foarte greu. Gustul acestor căpșuni va deveni și mai rău după congelare. Căpșunile nu vor avea practic nici un gust sau vor fi acrișoare.

Căpșunile mari, pentru congelare la sfârșit de vară, le puteți cumpăra doar după ce le gustați. Dacă sunt dulci, cumpărați fără griji. Dacă nu prea au gust, mai bine faceți dulceață. Cele mai bune căpșuni pentru congelare sunt căpșunile medii, strânse pe timp uscat. Mai jos găsiți instrucțiunile pas cu pas, cum se congelează corect căpșunile.

MOD DE PREPARARE:
1.Umpleți o găleată cu apă rece. Puneți în ea 1-2 kg de căpșuni și lăsați-le pentru un timp. Tot nisipul și praful va rămâne la fundul găleții.

2.Scoateți fructele din apă și îndepărtați-le codițele.

3.Verificați fiecare căpșună dacă nu are pete de stricăciune. Cele stricate le aruncați. Schimbați apa după fiecare partidă de căpșuni. Așezați fructele curate pe un prosop din bumbac.

4.Căpșunile trebuie să fie uscate bine, atunci ele nu se vor lipi una de cealaltă. Repartizați câte 200-300 gr de căpșuni în fiecare pungă. Puteți folosi pungi pentru congelator sau pungi simple din plastic.

5.Aranjați pungile cu căpșuni astfel încât să nu stea una peste alta. Doar după ce fructele s-au întărit, agitați punga ca să evitați grămezi lipite de fructe înghețate. Iar acum, după ce căpșunile sunt congelate, puteți așeza pungile una peste alta.

Folosiți căpșunile congelate iarna pentru orice preparate aveți nevoie. Chiar dacă după congelare nu iși mențin forma inițială, iar la gust sunt puțin mai acrișoare, totuși pentru decorul unui tort sau pentru alte deserturi sunt perfecte.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Loading...