eDelicios

Căpșunată sau lichior de căpșuni pregătit în casă – o băutură delicioasă și aromată!

Profitați din plin de sezonul fructelor parfumate și vitaminoase. Pregătiți prăjituri și dulciuri, congelați-le și desigur nu uitați despre această băutură dulce și frumos colorată – căpșunata.

INGREDIENTE:
-500 gr de căpșuni coapte și dulci;

-500 ml de vodcă sau alcool diluat până la 40-45%;

-250-300 gr de zahăr;

-½ de lămâie mare;

-200 ml de apă stătută.

MOD DE PREPARARE:
1.Spălați căpșunile, îndepărtați codițele și tăiați-le jumătăți (dacă fructele sunt mari, le tăiați sferturi).

2.Puneți căpșunile într-un borcan de 1l și turnați vodca. Eыеу foarte important ca toate fructele să fie acoperite cu vodcă. Puteți folosi mai multă și să umpleți borcanul. Adăugați și zeama de lămâie – aceasta îi va oferi băuturii un gust plăcut acrișor.

3.Așezați borcanul pe pervazul însorit și îl lăsați pentru 7-10 zile. Apoi tinctura trebuie strecurată printr-o bucată de tifon, fără să stoarceți căpșunile, și să adăugați zahăr în borcanul cu fructe. Închideți vasul etanș și lăsați tinctura la o parte.

4.Agitați atent de câteva ori borcanul cu căpșuni și zahăr și lăsați fructele pentru încă 2-3 zile, până se dizolvă zahărul complet. Scurgeți siropul, turnați în borcan 200 ml de apă, amestecați și iarăși scurgeți resturile de sirop.

5.Amestecați tinctura de căpșuni cu sirop, transferați lichiorul într-un borcan și uitați de el pentru încă 3-5 zile. În acest timp, lichiorul va deveni deschis la culoare, veți putea îndepărta resturile și apoi să-l filtrați.

Obțineți un lichior aromat și delicios de culoarea căpșunii, cu tăria de cel mult 15%.

Loading...