eDelicios

Îngrășământ foliar pentru legume mari de tomate și ardei!

Proprietățile benefice și antibacteriene ale permanganatului de potasiu au fost demult demonstrate și verificate. Pe lângă protecție, soluția de permanganat are funcția de stimulator de creștere pentru răsaduri, fiind un furnizor de încredere de potasiu și magneziu pentru planta slăbită. Este perfectă pentru stropirea frunzelor după transplantarea la loc permanent.

Stropirea sau udarea răsadurilor de tomate și ardei cu soluție de permanganat este un proces necesar, care poate preveni dezvoltarea bolilor, cum ar fi mana, fitoftoroza, putregaiul cenușiu și alb, antracnoza etc. Stropirea cu permanganat de potasiu pornește procesul de regenerare pe răsadurile firave și îngălbenite.

[rssposition position="1585380627" template="lista"]

Prelucrând plantele tinere cu soluția dezinfectantă, este important să folosiți concentrația corectă. Iată o rețetă potrivită pentru stropirea răsadurilor.

AVEȚI NEVOIE DE:

– 2 căței de usturoi;

– 2 vârfuri de chibrit de permanganat de potasiu.

PAȘI DE URMAT:

1. Tăiați usturoiul bucăți mici, îl adăugați într-un litru de apă și îl lăsați pentru 24 de ore, pentru ca apa să îmbibe sucul de usturoi.

2. A doua zi, îndepărtați bucățile de usturoi din infuzie și adăugați permanganatul. Trebuie să obțineți o soluție de culoarea roz deschis.

3. Turnați lichidul în recipientul cu pulverizator și stropiți plantele.

Spor la grădinărit!

Loading...

Parteneri:

[rssposition position="1585380633" template="doua-coloane"]