eDelicios

De ce grădinarii cu experiență adună coji de ceapă!

Există 2 motive întemeiate de ce fiecare grădinar sau pur și simplu amator de verdeață pe pervaz trebuie să aibă rezerve de coji de ceapă. În primul rând, afidele, puricii, acarienii, omizile, tripșii, larvele acestora și ale insecte periculoase pentru răsaduri nu pot suporta acaricidul pe care îl conține coaja de ceapă. Și nici bolile bactericide nu vor afecta plantele dumneavoastră, în special mana produsă de ciuperca Pseudoperonospora cubensis sau mana simplă, fitoftoroza și putregaiul rădăcinii.

În al doilea rând, diversitatea de microelemente și bioflavonoide îmbunătățește gustul și compoziția legumelor, activând maturarea acestora. Chiar și persoanele, care utilizează regulat soluția, nu știu că secretul roșiilor dulci este îngrășământul de ceapă. După prelucrare, în legume crește cantitatea de zahăr. Compoziția naturală și inofensivă este numai bună pentru fertilizarea recoltei!

Cel mai eficient efect infuzia de ceapă îl are asupra următoarelor culturi:

– roșii;

– vânătă;

– dovlecel;

– castraveți;

– ardei;

– căpșuni;

– fragi.

Rețeta de îngrășământ din coji de ceapă

AVEȚI NEVOIE DE:

– 1 borcan de 0,5l de coji de ceapă;

– 4l de apă.

PAȘI DE URMAT:

1. Luați un borcan plin până la margini cu coji uscate de ceapă.

2. Pregătiți 4l de apă clocotită, adăugați cojile și le fierbeți la foc mediu timp de 15 minute.

3. Lăsați decoctul să se răcească și să se infuzeze timp de 12 ore.

4. Soluția este concentrată și trebuie diluată cu apă stătută (nu imediat de sub robinet, o lăsați să stea un timp sau folosiți apă de izvor) în proporții de 1:6.

Sfat. Cojile de ceapă galbenă sunt mai benefice și mai eficiente decât cele de ceapă roșie, de care e nevoie să adăugați de 2 ori mai multe.

Fertilizați plantele cu infuzie de coji de ceapă pe vreme posomorâtă sau după apus. Se recomandă să o folosiți după irigarea de bază și cel mult 1 dată în 8 zile. În plus, plantele cu creștere nedeterminată (cârceii de castraveți sau răsadurile de tomate), precum și roada coaptă ar fi bine să le stropiți cu pulverizatorul. Să aveți o recoltă regală!

Spor la grădinărit!

Loading...