eDelicios

Cum să curățați heringul rapid și fără oase!

Curățarea heringului este una dintre cele mai neplăcute proceduri din bucătărie. Extragerea numeroaselor oase din acest pește este migăloasă, în plus, tocătorul și mâinile îmbibă mirosul de pește. Însă, există tehnologia, care vă ajută să curățați heringul rapid și fără oase.

PAȘI DE URMAT:

[rssposition position="1585380627" template="lista"]

1. Pregătiți suprafața unde veți tăia peștele. O puteți tapeta cu un ziar sau hârtie de copt, iar în scop de economie, utilizați una deja folosită. Mâinile le protejați cu mânuși de unică folosință, dacă nu doriți să miroase a pește. Cel mai comod este să luați un cuțit îngust și nu foarte lung. Începeți cu capul. Îl tăiați împreună cu aripile.

2. Tăiați burta heringului și îndepărtați intestinele. Dacă găsiți icre, le puteți păstra și consuma.

3. Curățați peliculele din interior cu cuțitul. Tăiați aripile inferioare.

4. Faceți o incizie nu foarte adâncă de-a lungul coloanei vertebrale și îndepărtați aripa superioară.

5. Există 2 moduri de curățare ulterioară. Primul este să curățați peștele de piele, apoi să îndepărtați oasele. Al doilea – mai întâi îndepărtați oasele, apoi pielea. Noi am ales a doua metodă. Țineți strâns heringul de cele 2 jumătăți de coadă și îl întoarceți de la dumneavoastră, de parcă ați face un salto-mortale. Pe coadă apare o mică crăpătură. Trageți heringul de cele 2 jumătăți de coadă în direcții opuse. Peștele se transformă în 2 jumătăți: una practic fără oase, iar pe a doua rămâne coloana vertebrală cu oase de coastă.

6. Îndepărtați coloana și oasele cu cuțitul sau cu mâinile de pe a doua jumătate de hering. O analizați atent și îndepărtați oasele, care au mai rămas.

7. Curățați heringul de piele, începând cu tăietura capului.

8. Mai curățați o dată peliculele cu cuțitul și îndepărtați manual oasele mici. Heringul e gata. Toate resturile le înfășurați în hârtia folosită și le aruncați.

Loading...

Parteneri:

[rssposition position="1585380633" template="doua-coloane"]