eDelicios

Plantele de cameră și apa cu usturoi! Experiment…

Plantele de cameră ne înfrumusețează viața și creează o atmosferă confortabilă în casele și birourile noastre. De aceea, trebuie să le oferim îngrijiri adecvate, ca să continue să ne bucure!

Usturoiul este o plantă minunată, cu multiple moduri de utilizare. Ca să ajutăm plantele de cameră să ierneze mai ușor și să devină mai puternice, am încercat să folosim apa cu usturoi. Am realizat experimentul pe 2 plante Spathiphyllum: pe una am udat-o și am stropit-o cu apă cu usturoi, iar pe cealaltă am irigat-o cu apă obișnuită și doar am stropit-o cu apă cu usturoi. Haideți să vedem împreună cum apa cu usturoi contribuie la combaterea bolilor, dăunătorilor (este foarte eficientă împotriva musculițelor negre) și creșterea imunității plantelor!

AVEȚI NEVOIE DE:

-2 căței de usturoi (cu tot cu coajă);

-1 litru de apă;

-un borcan sau alt vas dotat cu capac;

-o strecurătoare;

-un recipient dotat cu pulverizator.

MOD DE LUCRU:

1.Curățați usturoiul de coajă și tocați-l mărunt cu cuțitul.

2.Adăugați usturoiul mărunțit și cojile lui într-un litru de apă rece. Amestecați.

3.Acoperiți soluția obținută cu un capac și lăsați-o să se infuzeze pe parcursul a 24 ore.

4.Apoi strecurați-o și transferați-o în alt borcan sau într-o sticlă de plastic. După cum vedeți, după infuzare ea devine ușor tulbure.

5.Udați și stropiți frunzele plantelor cu apa cu usturoi.

Astfel, acestea sunt cele 2 Spathiphyllum, care au participat la experimentul nostru:

Noi am udat-o și am stropit-o cu apă cu usturoi pe cea din stânga, care se află singură în ghiveci, fără salteluță (Soleirolia soleirolii). Cealaltă plantă a fost doar stropită cu soluția respectivă. Drept rezultat, planta udată cu apă cu usturoi a devenit mai sănătoasă, frunzele ei au încetat să se îngălbenească și au dispărut toate musculițele negre din jurul ei. De aceea, noi am început să tratăm cu această soluție toate plantele de cameră și trebuie să vă spunem că orhideele au reacționat mai spectaculos decât celelalte. Vă recomandăm apa cu usturoi pentru îngrijirea plantelor de cameră!