eDelicios

Un desert rapid și ușor – ruladă pufoasă cu o cremă delicioasă de ciocolată

Rulada este un desert ce se pregateste foarte usor si rapid. Este gustoasa si poate fi servita atunci cand ai musafiri sau ca si gustare la cafea sau ceai. Aceasta reteta este pentru 2 blaturi de rulada si se coace intr-o tava cu dimensiunile de 22×32 cm. Trebuie sa rulati blatul cand il scoateti din cuptor – sa fie fierbinte si il rulati intr-un prosop.

Ingrediente pentru aluat:

2 linguri nuci maruntite, 6 oua, 6 linguri faina de grau
6 linguri zahar
zahar vanilat
1 lingurita praf de copt si un praf de sare

Ingrediente pentru crema:

200 g smantana dulce sau frisca lichida 20% grasime
1\3 pahar zahar pudra
1 plic zahar vanilat, 1 lingura cacao, 1 plic de intaritor de frisca

Ingrediente pentru decor:

40 g ciocolata neagra, 2 linguri lapte
1 lingura cocos, zmeura
Mod de preparare

Nucile curatite si prajite intr-o tigaie uscata se pun intr-o punga si macina/maruntesc cu sucitorul sau cu un blender. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne.

Galbenusurile se separa de albusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana devin spumoase iar galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devin cremoase si se albesc. La galbenusurile mixate se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cernuta, se amesteca cu lingura si apoi se amestexa foarte bine cu telul.

Trebuie sa se obtineti o compozitie omogena fara cocoloase. Se aduna nucile maruntite si totul se amesteca inca odata.

In parti mici se adauga albusurile mixate, se amesteca atent cu o spatula sau cu o lingura de lemn. Trebuie sa obtineti un aluat omogen si pufos. Aluatul se toarna pe o tava acoperita cu hartie de copt unsa cu unt. Trebuie sa obtineti 2 blaturi.

Se coace 15 minute in cuptorul deja incalzit pana la 180-190 grade. Pe suprafata de lucru se pune un prosop, iar pe el se rastoarna blatul fierbinte. Aluatul cu hartie de copt si prosopul se ruleaza. Se lasa pe masa la racit 30 minute.

Pregatirea cremei – in smantana rece se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat, intaritorul de frisca, cacao si se mixeaza bine. Mai intai cu viteza minima, apoi, treptat, cu viteza maxima. Se lasa in frigider.

Rulada racita se intinde, se scoate prosopul si se unge cu crema de smantana (1\2 din crema). Blatul se ruleaza si se pune la racit in frigider.

Pentru decor se fierb 2 linguri de lapte si se topesc in el bucatelele de ciocolata. Ciocolata topita se toarna in crema de smantana ramasa (1\2 parte) si repede se amesteca. Ungem crema pe rulada racita si se decoreaza cu cocos/zahar pudra, nuci sau fructe – depinde cum va place mai mult.

Pofta buna!