eDelicios

Prăjitură „Secretul Călugăriței” – un desert foarte bun ce trebuie încercat!

Aceasta prajitura este super buna – si chiar se face si foarte usor. Trebuie doar sa urmati pasii din reteta pentru a face un desert minunat cu care sa va surprindeti familia sau musafirii.

Ingrediente pentru blatul 1:

200 g zahar pudra, 200 g margarina sau unt
200 g faina, 8 galbenusuri
1 plic praf de copt
Ingrediente pentru blatul 2:

300 g faina, 150 g unt sau margarina
100 g zahar pudra, 3 galbenusuri
2 linguri cacao, 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru crema de branza:

1,2 kg branza de vaci, 500 g zahar pudra
300 g margarina, 12 oua
2 budinci cu vanilie, 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru crema din budinca:

250 g unt
1 budinca de vanilie
gelatina rosie pentru jeleu, 2 pahare lapte
2 linguri zahar
In plus, mai aveti nevoie de:

glazura de ciocolata
nuci macinate sau nuca de cocos
Mod de preparare:

Pregatirea primului blat – se amesteca margarina sau untul cu zaharul, se adauga cate un ou, se presara faina cu praful de copt. Tava se acopera cu hartie de copt, se toarna aluatul si se coace 35 minute la temperatura de 180 grade.

Pentru blatul al doilea – se amesteca faina, margarina sau untul, zaharul pudra, galbenusurile si praful de copt, se framanta aluatul. Se imparte in 2 parti, o parte se lasa in frigider, iar in a doua parte se pune cacao, se amesteca si la fel se lasa in frigider.

Pentru crema de branza – se amesteca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, se adauga praful de copt, branza, budinca, albusurile mixate si aluatul inchis la culoare inghetat dat prin razatoare.

Pe tava acoperita cu hartie de copt se toarna aluatul deschis, se coace pana cand aceste se rumeneste. Pe aluatul pregatit se toarna crema de branza si se pune o ora la temperatura de 175 grade. Se lasa la racit.

Pentru crema din budinca – gelatina se dizolva in apa calduta (sau cum scrie pe plic). Laptele se fierbe, se adauga budinca si zaharul, se fierbe pana la ingrosare si se lasa la racit. Untul se taie in cuburi, se mixeaza si se adauga cate o lingura de crema. Se adauga jeleul la compozitia din budinca si se amesteca din nou.

Montarea prajiturii – Budinca se intinde peste blatul cu crema de branza. Deasupra se pune primul strat de aluat peste care se intinde glazura si se orneaza cu nuci maruntite, cu nuca de cocos sau cu ciocolata rasa, cum va place mai mult.