eDelicios

Cornulețe cu gem care se topesc în gură

Cornulețe cu gem vin tocmai din perioada copilăriei, ne mai amintesc de casă, de sărbătorile de iarnă și de căldura focului. Pentru aceste prăjituri există mai multe variante, dar astăzi îți vom propune una care iese delicios și despre care gospodinele cu experință spun că aceasta ar fi cea mai bună dintre toate.

Pentru a o pregăti vei avea nevoie de 200 de grame de unt, de 3 căni de făină, de 2 ouă, de jumătate de cană cu zahăr, de 10 grame de drojdie uscată, de geamul preferat pentru a umple prăjiturile.

După cum vezi ingredientele, nu sunt nici multe și nici foarte complicate. La final te vei convinge și că aceste cornulețe, după această rețetă, se fac și ușor. Cerne în primul rând făina apoi toarn-o într-un vas suficient de adânc. Adaugă peste ea drojdia uscată, și amestecă foarte bine.

Dă apoi untul, ținut în tot acest timp la rece, printr-o răzătoare mai mare. Poți să îl razi direct peste făină, nu este neappărat un vas separat. Amestecă făina și untul până atunci când vei obține un fel de firimituri. După aceea amestecă ouăle cu zahărul, în așa fel încât să obții o compoziție foarte pufoasă.

După aceea combină amestecul uscat cu cel umed și amestecă bine, iar după aceea, frământă aluatul. După ce l-ai făcut așa cum îți place, lasă-l pentru aproximativ 15 minute să se odihnească. Când va expira această perioadă de timp, întinde aluatul într-o foaie de formă rotundă.

Apoi taie-l pe tot, sub formă de triunghiu, de ce dimensiune vrei. Unge fiecare bucată de aluat cu gem și apoi rulează cornulețele.

Ia o tavă, pune în ea făină și apoi aranjează uniform cornulețele. Dă cuptorul la temperature de 180 de grade și ține tava cu prăjituri acolo pentru aproximativ 20 de minute, sau până în momentul în care acestea se vor rumeni pe toate părțile.

Dacă vrei ca acestea să arate și mai bine și să fie și mai gustoase le poți trece prin zahăr pudră, după ce le scoți din cuptor și se răcesc un pic. Pentru cei care nu adoră gemul, există și variante la fel de cunoscute, și la fel de simple, cum ar fi de exemplu biscuiții șprițați.

Ca să îi pregătești vei avea nevoie de 260 de grame de făină, de 250 de grame de unt, de 2 albușuri, de 100 de grame de zahăr pudră, puțină sare. Amestecă untul moale împreună cu zahărul. Apoi bate și albușurile împreună cu sarea, dar ai grijă să nu le transformi în spumă.

Combină după aceea ambele amestecuri și pune peste ele făina. Omogenizează foarte bine toate ingredientele.

Pune apoi aluatul obținut într-un poș striat sau într-o pungă tăiată la colt. Ia o tavă pentru copt și după ce ai pus în ea hârtie special de copt, formează și prăjiturile, drepte sau sub ce formă vrei.

Coace-i pentru aproximativ 10 minute iar apoi desprinde-i de hârtie, dar doar după s-au răcit de tot. Ambele tipuri de prăjitur rezistă pentru mai mult timp și pot fi consumate dimineața la ceai sau luate pentru drum.