eDelicios

Cartofi la cuptor, umpluți cu ciuperci și cașcaval

Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă de cartofi, combinați cu ciuper, dar și cu cașcaval. Rezultatul final este un deliciu care te face la propriu să te lingi pe degete. Vei avea nevoie de foarte puține ingrediente simple pentru care cel mai probabil nici nu va fi nevoie să ieși din casă.

Așadar, vei avea nevoie de 4 cartofi, de 200 de grame de ciuperci, de 2 cepe, de 2 linguri cu maioneză, de 100 de grame de cașcaval. Pune cartofii la fiert fără să îi tai în vreun fel. După ce aceștia sunt gata, curăță-I de coajă cât mai atent ca să nu îi zdrobești deloc.

Apoi taie-i în jumătate și cu ajutorul unei linguri simple scobește-i în centru pentru a goli interiorul. După aceea într-o tigaie pune un pic de ulei și după ce acesta se încinge suficient, adaugă în el ceapa tocată după preferință și după ciupercile.

Nu uita să le cureți și să clătești dacă este nevoie. Amestecă-le când sunt aproape gata cu maioneză iar apoi pune sare și piper, după gust. Pune apoi în fiecare bucată de cartof câte puțin din umplutra de ciuperci. Peste ea adaugă și cașcavalul ras printr-o răzătoare fină.

Apoi unge o tavă sau o formă de copt cu mai mult unt și pune în vasul respective cartofii pregătiți în acel mod. Ține cartofii în cuptorul setat la temperatura de 170 de grade Celsius pentru aproximativ un sfert de oră. Scoate-I când vei observa că aceștia s-au făcut foarte rumeni la suprafață.

Dacă îți plac în general cartofii, îți mai propunem o rețetă. De data aceasta este vorba despre chifteluțele de cartofi.

Vei avea nevoie de 900 de grame de cartofi, de 2 cepe mici, de 4 ouă, de 2 linguri de făină, de 2 linguri cu pesmet, de jumătate de pahar cu ulei, de 150 de grame de cașcaval cât mai tare, piper negru și sare după gust.

Începe să pregătești această rețetă prin a curăța, a spăla cartofii. După aceea pune-I în niște apă cu puțină sare pentru a fierbe. Între timp poți să cureți, să speli și apoi să tai ceapa în cubulețe cât mai mici. Apoi rade și cașcavalul.

După ce vei scoate cartofii din apă, dă-i și pe ei prin răzătoare și amestecă-i împreună cu brânza tare, cu ceapa și doar cu 2 ouă. Condimentează acest amestec cu sare și cu piper, după gust. Apoi într-un vas separate amestecă cele 2 rămase cât mai bine.

Apoi pune în vase diferite și făina și pesmetul. Cu ajutorul unei linguri simple ia din compoziția de cartofi, modeleaz-o bine între palme și apoi trece-o prin fiecare bol pregătit mai devreme.

Prăjește-le apoi într-o tigaie cu ulei bine încins. După ce le scoți aranjează-le pe un platou pe care ai pus în prealabil niște șervețele de bucătărie. Se pot servi de sine stătător, sau alături de sosuri cât mai simple sau bineînțeles, combinate cu o salatele de simple, din legume.

Cel mai bine este să le servești imediat ce le-ai făcut, pentru a simți gustul intens al combinării ingredientelor.