eDelicios

Rețetă cartofi Carbonara

Cartofii pregătiți în acest fel se fac extrem de ușor, ca de altfel majoritatea cartofilor. Dacă îți plac pastele carbonara, vei adora și cartofii carbonara, cu siguranță.

Acest fel de mâncare este perfect pentru un prânz sau pentru o cină în families au pentru o masa atunci când vin niște invitați neanunțați. Cartofii carbonara sunt foarte sățioși, se digeră ușor. După ce îi vei testa, vei dori să mai faci această rețetă deosebită.

Din ingredientele și din cantitățile lor vei reuși să pregătești o porție generoasă de cartofi carbonara. Nu este deloc vorba despre produse foarte sophisticate sau scumpe, iar pe majoritatea s-ar putea să le ai deja în casă.

Așadar, vei avea nevoie de un kilogram de cartofi, de 150 de grame de carne de curcan, de 1 ceapă mică, de 300 de mililitri de smântână specială pentru gătit, de 100 de grame de parmezan, de 1 ou, de sare, de piper, de pătrunjel tocat, este optional, necesar doar dacă ții la aspect, de 3 felii de bacon și de unt.

Înainte de a trece la pregătirea propriu zisă a ingredientelor, pornește cuptorul la temperatura de 200 de grade pentru a se încinge suficient. Apoi unge o tavă cu unt din belșug. Pune apoi cartofii în niște apă fierbinte cu sare, după ce i-ai tăiat sub formă de rondele sau de cubulețe, după preferință.

Lasă-i să fiarbă pentru aproximativ 15 minute. Totuși trebuie să fii atent ca aceștia să nu fiarbă până la capăt, așa că dacă e nevoie îi poți opri mai devreme.

Următorul pas este să amestci într-un vas separat, smântâna cu oul, adaugă apoi și parmezanul și consimentează compoziția cu sare și cu piper. Curăță, spală și apoi taie și ceapa cât mai mărunt și pune-o într-o tigaie cu unt pentru a se prăji.

În momentul în care e ava deveni mai sticloasă și se va rumeni, pune peste ea și carnea de curcan tăiată în cubulețe mărunte. Poți să prăjești separat și baconul tăiat mărunt înainte de a-l adaugă în compoziția cu ceapa.

Ultima etapă a pregătirii acestei rețete este să scurgi cartofii de excesul de apă, și dacă nu i-ai tăiat foarte bine la început, acum poți să îi mai mărunțești. Pune apoi cartofii în tava pentru copt, pregătită la început, pune apoi sosul cu smântână și după aceea pune și carnea, ca al treilea strat.

Dă după aceea tava în cuptor pentru aproximativ jumătate de oră, timp în care cartofii carbonara se vor rumeni frumos. După primele 15 minute dă focul mai încet și verifică cum sunt cartofii. Această rețetă de cartofi carbonara este un deliciu.

Ei sunt potriviți și alături de o salată mare din legume proaspete sau alături de preparate din carne, făcute la cuptor sau la grătar. Dar pe de altă parte, cartofii cu carne și cu brânză se mai pot consuma și ca atare, preferabil cât mai sunt încă fierbinți, dacă vrei să le simți gustul intens.

Pentru că nu sunt făcuți cu ajutorul unor ingrediente anume, cartofii carbonara au avantajul posibilității pregătirii indiferent de sezon.