eDelicios

Eclere cu cremă de vanilie

Probabil toată lumea adoră aclerele cu cremă de vanilie și cu ciocolată pe deasupra. Așa că dacă faci parte și tu din această categorie, ți-am pregătit pentru astăzi o rețetă foarte gustoasă și simplă pentru acest fel de eclere.

În aproximativ 2 ore vei reuși să pregătești în jur de 10 porții, dacă desigur vei respecta întocmai cantitățile de ingrediente. Este adevărat că vei avea nevoie de mai multe ingrediente, dar acestea nu sunt deloc complicate și le poți găsi ușor dacă nu le ai deja în bucătăria ta.

Pentru aluat vei avea nevoie de 100 de grame de unt, de 250 de mililitri de apă, d 175 de grame de făină, de 1 lingurță cu sare, de vanilie, de 4 ouă.

Crema va fi făcută din aceste produse: 700 de mililitri de lapte, 5 gălbenușuri, 5 linguri cu făină, 150 de grame de zahăr, 2 albușuri bătute spumă, esență de vanilie sau zahăr vanilat, 50 de mililitri de frișcă lichidă, 150 de mililitri de frișcă bătută.

Pentru pregătirea glazurii vei avea nevoie de 120 de grame de ciocolată, de 50 de mililitri de frișcă lichidă, de 10 grame de unt.

Pune apa la fiert împreună cu sarea. În momentul în care aceasta va închepe să fiarbă, pune în ea untul și vanilia și amestecă până când se va topi toată compoziția. După alte câteva clocote adaugă și făina și amestecă foarte bine pentru a omogeniza toate ingredientele.

Cât mai e încă un pic caldă compoziția se pun de rând toate ouăle. Pentru a da formă eclerelor, folosește un posh special sau o pungă tăiată într-un colt.

Dă-le la foc în cuptor până când acestea se vor întări un pic și până când se vor face aurii. Între timp te poți ocupa de pregătirea cremei.

Pune laptele la fiert iar între timp amestecă gălbenușurile cu zahărul și cu făina. Amestecă foarte bine. Iar după ce va fierbe laptele adaugă-l treptat în compoziția pregătită mai devreme. Pune acest nou amestec pe foc și amestecă în el până când se va îngroșa. Când vei lua amestecul de pe foc pune în el albușurile bătute spumă tare cu sare, vanilia și frișca lichidă.

După cremă fă și glazura din ciocolată. Pur și simplu, a la bain marie, amestecă toate ingredientele pregătite pentru ea.

Pentru a asambla eclerele taie fiecare bucată și dă-le prin ciocolată. Apoi în fiecare bucată, pe interior, pune un strat de vanilie și unul de frișcă.

Acum unește toate bucățile pentru a obține eclerele complete. Dacă vrei ca eclerele tale să arate foarte frumos, poți șterge excesul de cremă de pe margini cu un șervețel de bucătărie din hârtie.

După ce sunt toate gata, pune-le la frigider pentru a se întâri toate straturile de cremă și de ciocolată. Poți să faci aceste eclere pentru familia ta, pentru că vor rezista câteva zile bune la rece, sau și pentru o sărbătoare, pentru că se vor mânca foarte repede.

La final nici nu va conta efortul depus pentru pregătirea eclerelor. Dar dacă ești genul care nu stă mult în bucătărie, poți apela și la variantele mai rapide de eclere, la fel de delicioase.