eDelicios

Tort de biscuiti cu mere și cremă de vanilie

Pentru astăzi ți-am pregătit un tort de biscuiți cu mere și cu cremă de vanilie. Se pregătește foarte ușor, iese gustos, și are o aroma deosebită. Vei vedea, pe măsură ce vei face rețeta, că merele călite cu unt alături de scorțișoară se vor combina foarte bine cu crema de vanilie, amesteca și ea la rândul ei cu ciocolată albă.

Acest desert este de preferat atunci când ești în criză de timp, datorită faptului că este făcut din biscuiți și în consecință nu mai e nevoie să pregătești unul sau mai multe blaturi după care să mai aștepți să se răcească de tot.

De asemenea, poți apela și la pișcoturi pentru unele rețete.Dacă te-am convins să pregătești această rețetă, pregătește următoarele ingrediente. Pentru blat vei avea nevoie de 450 de grame de biscuiți de tipul petit beurre.

Stratul de mere va fi făcut din 1 kilogram de mere mai acre, date prin răzătoare, 125 de grame de zahăr, 2 linguri cu amidon, 100 de grame de unt, 1 linguriță de scorțișoară.

La crema de vanilie vei folosi:1 litru de lapte, 100 de grame de amidon, 30 de grame de făină, 100 de grame de zahăr, 30 de grame de zahăr vanilat, 3 lingurițe cu esență de vanilie, 1 praf de sare, 100 de grame de ciocolată albă, 250 de grame de mascarpone.

Pentru glazura din ciocolată vei avea nevoie de 200 de grame de ciocolată amară, 1 lingură cu lapte, 25 de grame de unt. În mai puțin de o oră vei obține prăjitura care va avea în jur de 25 de porții.

Spală și curăță merele, scoate-le semințele și cotoarele, apoi trece-le printr-o răzătoare mai mare.

Apoi pune-le într-un vas pe foc și amestecă-le cu zahăr, vei observa la un moment dat cum se va forma un sirop mai caramelizat. Adaugă și amidonul și amestecă foarte bine pentru a forma o compoziție omogenă.

După ce vei obține un fel de budincă, adaugă și untul tăiat în bucățele mici în prealabil și apoi adaugă și scorțișoara. Amestecă apoi încă o dată. Oprește focul și dă vasul la o parte ca să se răcească după ce se va topi tot untul în compoziția cu merele.

După aceea poți începe pregătirea cremei din vanilie. Amestecă amidonul cu puțin lapte rece, cu zahărul și cu făina. Restul de lapte pune-l pe foc cu puțină sare, iar atunci când acesta va fi fierbinte, adaugă în el compoziția cu amidon.

Amestecă foarte bine până când compoziția se va îngroșa și va face niște bule. Adaugă apoi și ciocolata, vanilia și amestecă pentru a omogeniza toată crema. Stinge focul, acoperă crema cu o folie alimentară și dă-o la rece. După ce se va răci foarte bine, adaugă în ea și mascarpone și mai amestecă.

Pentru asamblarea prăjiturii va fi nevoie să aranjezi un rând de biscuiți pe care să îi ungi cu jumătate din crema de vanilie.

Peste cremă mai pune niște biscuiți iar peste ei pune amestecul de mere. Urmează încă un rând de biscuiți și a doua parte de cremă și la final un rând de biscuiți.

Apoi pentru glazură amestecă toate ingredientele și ține-le a la bain marie, apoi adaugă compoziția ct e fierbinte peste ultimul strat de biscuiți. Dă tava la rece până în momentul servirii.