eDelicios

Rețetă omletă pufoasă

Pentru că ne trezim foarte târziu sau pentru că venim de la muncă la fel, cu mult timp după program, de cele mai multe ori renunțăm la cină sau la micul dejun pentru că nu reușim să ne pregătim ceva rapid și sănătos.

Sau alegem cele mai nesănătoase variante pentru organismul nostru și în acest fel îi face mai mult rău decât bine.

Dar toate aceste obiceiuri alimentare greșite pot să se termine acum pentru că îți vom prezenta o rețetă foarte simplă de omletă cu ajutorul căreia te vei simți sătul și nici nu îți vei pune în pericol organismul în niciun fel.

Ai nevoie de puține ingrediente de care poți să faci rost ușor, la orice market. Și cel mai important: nu durează foarte mult să faci această omletă și gustul va fi unul deosebit.

Așadar, ca să obții o omletă pufoasă, vei avea nevoie de 4 ouă mai mari, de jumătate de cană de brânză de care îți place, de o lingură chive tocată mai mărunt, de o lingură cu unt, de o pătrime de cană cu parmezan, de sare și de piper.

Înainte sî începi să pregătești toate ingredientele setează cuptorul la temperatura de 180 de grade ca acesta să aaibă timp să se încălzească.

Apoi separă gălbenușurile de albușuri. Bate mai întâi albușurile cu puțină sare până atunci când veei obține o spumă tare. Aici adaugă doar piper, atât de mult cât îți place.

Acum bate și gălbenușurile până obții din acestea o spumă. Peste gălbenușuri pune doar o parte din bezea, și mai amestecă până va rezulta o compoziție fină și pufoasă. Adaugă acum tipul de brânză ales de tine, și chivesul, iar apoi amestecă cât mai bine.

După aceea, peste compoziția la care lucrezi, adaugă și restul de albușuri și continuăm să mixezi, dar cu ajutorul unei spatule.

Dacă ai o tigaie care poate fi introdusă și în cuptor este perfeect. Pentru că vei avea acum nevoie anume de așa fel de vas. Pune în ea untul și topește-l, păstrează focul la un nivel potrivit.

Adaugă compoziția ta în acea tigaie și pune-o la focul care trebuie să fie cât mai mic. Nu o lăsa după ce vezi că marginile omletei tale devin mai groase.

Deasupra pune parmezanul. Acum dă tigaia cu totul la cuptor și ține-o acolo până când vei obține o culoare ușor maronie. Înainte de a o servi mai poți pune peste omletă niște chives. Vei avea una dintre cele mai pufoase omlete