eDelicios

Dovleac gratinat la cuptor

Din dovlecei se pot face foarte multe feluri de mâncare. Sunt foarte ușor de pregătit, îți pică ușor la stomac, și nu durează foarte mult timp până când sunt gata.

Poți să îi consumi doar pe ei gătiți, îi poți combina cu carne, cu alte legume, și mai ales îi poți pregăti ca să obții chiar deserturi.

Lângă roșii și brânză, dovleceii pot reprezenta un prânz sau o cină foarte delicioase.

Vei folosi ingredient dintre cele mai commune și ușor de găsit. Mai exact: 6 linguri de unt, 2 cepe roșii, 1 kilogram de dovleac, 1 linguriță de sare, 600 de grame de roșii, 100 de mililitri de supă de legume, 100 de grame de făină, 250 de mililitri de lapte, 1 linguriță de muștar, 400 de grame de brânză și pătrunjel.

Pornește în primul rând cuptorul. După aceea curăță și toacă cepele mai mărunt și călește-le după aceea în 4 linguri de unt. Spală, curăță și taie dovleceii sub formă de cubulețe. Adaugă-I peste ceapa călită și pune jumătate din cantitatea de sare în ei.

După ce dovleceii sunt suficient de rumeni, adaugă peste ei supa de legume și lasă toată compoziția pe focc aproximativ 5 minute. Între timp, într-o altă tigaie topește restul de unt care ți-a mai rămas. Când e gata topit, pune-l în alt vas, adaugă în el făina și mixează ingredientelee până când le omogenizezi.

Adaugă laptele peste făină și continuă să mai amesteci compoziția. Dă din nou la foc tigaia și mixează în continuare până când obții un produs omogen și cremos.

Scoate-o iar de pe foc, adaugă restul de sare, muștarul și doar jumătate din brânza pe care trebuie în primă fază să o treci prin răzătoare.

Într-o tavă pentru copt pune un strat din dovlecei, adaugă peste acesta alt strat format din roșiile pe care trebuie să le speli, să le cureți de coajă, și să le toci mărunt.

Adaugă apoi și sosul făcut de tine. Peste acesta adaugă și restul din brânza rasă, dar și pătrunjelul proaspăt tocat. Dă apoi tava la cuptor, la foc potrivit, și ține-o acolo până atunci când preparatul tău devine suficient de rumen.

O să vezi cum dovleceii tăi cu brânză și cu roșii vor dispărea imediat din farfurii iar o porție nu va fi suficientă pentru nimeni.

E un preparat potrivit atât pentru o zi obișnuită cât și pentru o ocazie specială. Arată bine și si face impresie frumoasă chiar și în fața celor mai pretențioși oaspeți.