eDelicios

Plăcinta cu mere și budincă de vanilie

Dacă îți plac merele care pot fi și acre, nu doar dulci, dar și budinca care este mereu un deliciu, ți-am pregătit rețeta potrivită. Vei avea nevoie în general de produse simple, iar dacă nu le ai acasă, le poți găsi ușor în cele mai comune magazine.

Ca să pregătești aluatul vei avea nevoie de 500 de grame de făină, de 250 de grame de margarină, de un vârf de cuțit cu sare, de 2 linguri cu zahăr, de 1 plic cu praf de copt, de 150 de mililitri de apă încălzită puțin.

Pentru crema de vanilie vei avea nevoie de 2 plicuri de budincă de vanilie, 500 de mililitri de lapte, 7 linguri cu zahăr. Pentru a pregăti umplutura de mere vei avea nevoie de 1 kilogram de mere, de 2 linguri cu griș, de sucul unei lămâi, de zahăr pudră, dacă vrei să decorezi prăjitura.

Prima oară amestecă făina cu praful de copt într-un bol, după care va fi nevoie să adaugi și margarina, după ce ai tăiat-o în mai multe bucăți. Frământă doar cu mâna iar api adaugă zahărul, sarea, apa caldă, apoi continua cu frământarea până când vei obține un aluat elastic, care ți se va desprinde foarte ușor.

Acoperă vasul cu aluatul cu folie alimentară și dă-l pentru un sfert de oră la rece în frigider. După ce se va scurge timpul, scoate bolul și împarte aluatul rece în 3 părți egale.

Pune făină din belșug pe o suprafață de lucru și apoi întinde pe ea fiecare bucată de aluat. Foile trebuie să fie atât de mari, precum va fi și tava în care vei coace prăjitura. După aceea poți să începi pregătirea cremei.

Începe cu budinca din plicuri pe care o poți face doar urmând pașii notați pe ambalaj. Amestecă praful de budincă cu zahărul și cu laptele. Amestecă foarte bine, până în momentul în care crema va deveni mai îngroșată.

După ce este gata, ia-o de pe foc și las-o să se răcească la temperatura camerei. Apoi poți să faci și umplutura de mere. Dă merele prin răzătoarea cu ochiuri mari. Stroarce-le de zeama în exces, amestecă-le cu puțină zeamă de lămâie și apoi pune-le la călit pentru maxim 3 minute.

Atunci când merele vor avea o culoare puțin aurie poți să adaugi ușor peste ele și grișul și ia vasul de pe foc. Acum poți să treci la ultimul pas, asamblarea prăjiturii. Ia o tavă și tapeteaz-o cu hârtie de copt.

Pune prima foaie întinsă, pe fundul tăvii. Înțeap-o ușor cu o furculiță obișnuită. După aceea, aranjează merele cât mai uniform pe aluat. Peste ele pune altă foaie pe care va fi nevoie să o ungi cu budinca din vanilie, cel mai ușor îți va fi să faci acest lucru cu ajutorul unei spatule.

Peste budincă pun și ultima foaie de aluat. Înțeap-o și pe aceasta cu furculița ca să nu se umfle aluatul în timpul coacerii. Dă tava în cuptor pentru aproximativ 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Las-o să se răcească după ce este gata și apoi decoreaz-o și feliaz-o.