eDelicios

Prăjitură fragedă cu gem și cremă de nuci

Vine toamna și din acest motiv ți-am pregătit o rețetă de prăjitură fragedă cu gem și cremă de nuci. Aceasta se face foarte ușor, chiar dacă pentru ea este nevoie de mai multe ingrediente și de mai mult timp.

Pentru blat vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 3 gălbenușuri și un ou întreg, 250 de grame de unt, 150 de grame de zahăr, 500 de grame de făină, 1 plic un praf de copt, 5 mililitri de esență de vanilie.

Ca să pregătești umplutura cu gem vei folosi 2 albușuri, 150 de grame de zahăr, 5 mililitri de esență de rom, un praf de sare, 200 de grame de magiun de prune.

Pentru crema de nuci vei avea nevoie de 400 de grame de nuci măcinate, 3 linguri cu lapte, 4 gălbenușuri, 4 albușuri, 300 de grame de zahăr pudră, 5 mililitri de esență de vanilie, 2 linguri de cacao.

Amestecă untul, pe care va fi nevoie să îl ții la temperatura camerei, cu esența de vanilie, cu gălbenușurile, cu oul, cu zahărul tos. Mixează toate ingredientele pe cea mai mare vieză pentru aproximativ 4 minute. La final va trebui să obții o cremă spumoasă.

Cerne făina, amestec-o cu praful de copt și apoi adaugă acest amestec pentru crema mixată mai înainte. Amestecă foarte bine ca să obții un aluat foarte vârtos care să nu se prindă de pereții vasului.

Separă apoi aluatul în 3 părți iar o parte se învelește într-o folie alimentară și se dă la rece în frigider. După aceea ia o tavă pentru copt, unge-o cu unt și tapeteaz-o și cu hârtie special pentru copt. În ea pune a doua bucată de aluat foarte bine întinsă cu un sucitor.

Pentru umplutura cu gem bate bine albușurile cu un praf de sare, adaugă zahărul tos, și amestecă iar până vei obține o bezea mai tare. Adaugă apoi și magiunul, amestecă foarte bine, așa ca să obții o cremă omogenă. Folosind o lingură obișnuită întinde crema peste blat.

Apoi întinde o altă foaie și se pune cu atenție peste cremă. Pentru umplutura cu nuci amestecă nucile măcinate cu gălbenușurile amesteca înainte cu zahăr și cu cele 4 albușuri bătute în prealabil cu sare.

Completează apoi cu cacao, cu lapte, și se amestecă foarte bine toate ingredientele. La final mai adaugă și esența de vanilie. Amestecă până când vei avea o cremă care să nu curgă. Dacă este totuși moale, adaugă în ea 2 biscuiți măcinați.

Pune și această cremă peste aluat. Scoate aluatul pus la rece și rade-l peste prăjitură. Distribuie aluatul ras pe toată suprafața. Apoi dă prăjitura în cuptor pentru aproximativ jumătate de oră la cuptorul încins la temperatura de 180 de grade.

Ea trebuie să fie rumenă la suprafață și bine coaptă în interior. După ce o scoți din cuptor las-o să se răcească complet.

Se secționeaază sub ce formă vrei. O poți consuma simplă sau decorate cu zahăr vanilat. Ca să nu ți se rupă feliile, atunci când taie o felie nouă, bagă cuțitul în apă rece.