eDelicios

Prăjitura copilăriei – Albă ca zăpada

Dacă ți se va face într-o zi dor de un desert pe care îl adorai în copilărie, să știi că ai la îndemână o mulțime de variante pe care le poți adapta în funcție de nevoile sau de ingredientele pe care le ai. Spre exemplu, o soluție poate să fie clasica Alba ca Zăpada. Este o prăjitură potrivită mai ales pentru sărbătorile de iarnă, dar și pentru momentele în care îți dorești un desert cu adevărat deosebit.

Singurul dezavantaj este că pregătirea acestuia îți va răpi mai mult timp, dar rezultatul final te va face să uiți complet de timpul îndelungat petrecut în bucătărie. În rest, ingredientele de care vei avea nevoie sunt în general obișnuite și le poți găsi în cele mai comune magazine.

Pentru foile prăjiturii vei avea nevoie de 12 linguri cu zahăr, de 12 linguri cu apă, de 12 linguri cu ulei, de 2 ouă întregi, de coaja rasă de la o lămâie, de 1 plic de praf de copt, de 1 lingură mica de bicarbonat, de un praf de sare, de făină cât cuprinde.

Crema va fi făcută din 600 de mililitri de lapte, 150 de grame de făină, 200 de grame de zahăr, coaja rasă de la o lămâie, 250 de grame de unt. Ca decor pentru prăjitura Albă ca Zăpada vei folosi fulgii de nucă de cocos.

Într-o cratiță mai mica amestecă apa și zahărul și dă vasul pe focul mic de la aragaz. Amestecă mereu până când se va dizolva zahărul. Când este gata, lasă-l să se răcească. Apoi adaugă peste sirop uleiul, ouăle, coaja de lămâie, rasă, sarea. După aceea poți începe să adaugi câte puțin și din făină.

După primele 300 de grame de făină, adaugă și tot praful de copt, apoi și bicarbonatul de sodiu, stins în prealabil cu puțin suc de lămâie.

După aceea, continuă să adaugi făină cât e nevoie pentru a obține un aluat care nu se lipește, dar care este și foarte elastic. După ce l-ai făcut, împarte-l în 4 părți egale. Întinde apoi fiecare parte pe hârtie de copt. Înțeapă toate foile cu furculița pentru ca aluatul să nu se umfle în timpul coacerii.

Apoi coace-le pe fiecare pe rând pe fundul unei tăvi. Scoate-le când sunt rumenite doar un pic. După ce ai terminat complet să pregătești aluatul poți începe pregătirea cremei. Pune într-o cratiță zahărul și laptele. Într-un bol separat, amestecă făina cu câte o lingură de lapte rece, din cantitatea totală pregătită.

Amestecă foarte bine ca să omogenizezi tot conținutul. Ai grijă să elimini toate cocoloașele. După ce este foarte omogen amestecul, toarnă-l peste laptele de pe aragaz. Nu uita să amesteci și aici foarte bine. Când crema va fi destul de groasă, pune în ea și untul și amestecă-l până se va topi de tot în compoziție.

Când aceasta se va răci de tot, pune în ea sucul și coaja de lămâie. Adaugă și8 restul de unt, apoi, pune în el crea câte puțin. Prăjitura se asamblează foarte ușor, alternând foile și crema. După ce o pregătești pune-o în frigider până a doua zi.