eDelicios

Desert tort Diplomat

Astăzi îți vom prezenta o rețetă pe care o putem întâlni sub mai multe forme, dar care de fiecare dată este foarte gustoasă. Rețeta pe care ți-o vom propune astăzi este una dintre cele mai simple, are nevoie de ingrediete puține, dar foarte calitative,

La final vei obține o textură mai aerată, dar foarte gustoasă. Pentru că vei folosi mai puțină gelatină decât în mod normal, nu vei mai avea senzația că mănânci bureți. Pe de altă parte, vei mai avea și de niște smântână mai groasă, care se va bate foarte tare și va fi perfectă.

În afată de aceste ingrediente vei mai avea nevoie și de 1 pachet cu pișcoturi pentru bordure prăjiturii, 5 gălbenușuri, 10 linguri cu zahăr, 1 kilogram și 200 de grame de smântână grasă, de 30%, 1 conservă de ananas, 1 conservă de mandarine, 4 kiwi, coajă de portocale, confiată, 10 grame de gelatin.

În aproximativ o oră vei obține aproximativ 20 de porții de tort Diplomat. Pregătește o formă rontundă și aranjează pe fundul ei o bucată de folie alimentară. E nevoie de ea pentru ca atunci când aranjezi pișcoturile însiropate să nu curgă lichid.

Apoi pune toate pișcoturile pe marginea vasului. Ai grijă să le aranjezi uniform, iar dacă îți mai rămân câteva bucăți, să știi că le poți pune peste prăjitură, la final. Deschide conserva de ananas și scurge lichidul din ea peste pișcoturi, în așa fel încât să le poți însiropa.

Păstrează doar un pic de suc pentru că vei avea nevoie de el pentru hidratarea gelatinei.

După aceea, separă ouăle. Freacă gălbenușurile cu puțină sare și cu zahăr. Amestecă foarte bine în această compoziție până în momentul în care aceasta va deveni foarte albă, dar legată. Apoi pune această compoziție pe o baie de aburi și las-o acolo până aceasta va deveni fierbinte și mai cremoasă.

Adaugă și gelatina hidratată în prealabil și amestecă din nou. Ia vasul de pe foc înainte ca gelatina să înceapă procesul de fierbere. Aceasta trebuie să fie doar topită foarte bine.

Cu ajutorul unui mixer, amestecă doar trei sferturi din toată smântâna pregătită. Adaugă în ea și compoziția de gălbenușuri și fructele conservate și scurse, coaja de portocală, tăiată mai mărunt, dacă e nevoie.

Toarnă apoi compoziția în forma în care sunt aranjate pișcoturile și pune peste ea o folie alimentară și dă-o la rece. Las-o acolo cel puțin 4 ore sau și mai bine până a doua zi. După aceea scoate folia și aranjează și pișcoturile rămase, dacă mai ai.

Dacă vrei peste cremă mai poți pune și câteva felii de banană. Restul de smântână pe care îl mai ai, combină-l cu puțin zahăr pudră vanilat și stropește cu amestecul prăjitura. Peste crema deja întărită poți să pui și câteva felii de kiwi, curățat. Poți să decorezi prăjitura așa cum îți dorești.

Dă la rece desertul până în momentul în care îl vei tăia. Ai grijă să folosești doar ananas conservat, pentru că în primulrând, cel proaspăt va da un gust foarte amar tortului și apoi, gelatina se va întări prea mult, tot din cauza fructului proaspăt.