eDelicios

Desert cremșnit cu aluat foietaj rapid delicios

Cremsnit este un desert delicios, cu un aluat foarte bun, care se face repede, cu o cremă special care fac un produs de poveste. Este și un desert al copilăriei pe care îl poți gusta chiar și după ani de zile, datorită acestei rețete simple. În plus se a face foarte repede, în cel mult o oră, cu ingrediente comune.

Pentru aluat vei avea nevoie de 200 de grame de unt mai gras, de 80%. 200 de grame de făină de patiserie, un praf de sare, 1 lingură mare plină cu smântănă grasă de 20%, 1 ou potrivit, 1 cutie cu amidon. Pentru cremă vei folosi 7 ouă, 1 litru șu jumătate de lapte dulce, 36 linguri pline cu amidon, 125 de grame de unt, 250 de grame de zahăr, vanilie după gust.

Pentru decor vei folosi zahăr pudră, și dacă vrei, dulceață de zmeură. Vei începe să faci crema pentru desert. Amestecă ouăle cu zahărul și cu amidonul. Adaugă și o cană din tot laptele apoi amestecă bine de tot ca să nu lași cocoloașe.

Restul de lapte rămas se adaugă în vanilie și se pune pe foc la fiert. Atunci când se va înfierbânta, adaugă și ouăle bătute în fir subțire. Amestecă aproximativ 7 minute în compoziția de pe foc și apoi oprește aragazul. Adaugă și untul, tăiat în mai multe bucăți și spoi se omogenizează foarte bine.

Când este gata, se dă compoziția la rece. Până aceasta se a răci și se va întări, ocupă-te de pregătirea aluatului.

Rade printr-o răzătoare cu ochiuri mari, untul ținut în frigider. Peste el pune și făina, oul, smântâna, sarea. Apoi frământă aluatul cât de repede poți. În momentul în care vei obține o bilă mai compactă, dă-o pur și simplu prin făină. Apoi dă vasul cu aluatul la rece.

Scoate aluatul din frigider și începe să pregătești suprafața pe care îl vei lucra. Este un pas foarte important.
Taie o bucată de foaie de copt după dimensiunile pe care le va avea tava pe care o vei băga în cuptor. Apoi întinde direct pe ea foaia de aluat. Peste hârtie pune amidon din abundență dar cu făină foarte puțină.

De asemenea, dă cu amidon și peste sucitor. Datorită acestui truc, aluatul tău va fi foarte ascultător și se va întinde exact cum ai nevoie. Pune aluatul pe tavă și dă-l la cuptor pentru fix 10 minute, la temperatura de 200 de grade. Procedează în același mod și cu a doua foaie. După ce ambele sunt gata, umple-ele cu cremă.

La final, doar decorează-l cu zahăr pudră, după gust. Dă-l la frigider pentru măcar câteva ore pentru a se întări suficient. PEntru rezultate și mai bune, lasă-l până a doua zi. Dacă vrei poți să îl asortezi și cu dulceață de zmeură. Așa va fi și mai bun, dar nu este un pas obligatoriu.

Trebuie să știi că folosind acest fel de aluat vei putea să mai faci și prăjiturile pe care le întânim pe la patiserii, dar și multe alte deserturi care au nevoie de aluat foietaj.