eDelicios

Rețetă tort Napoleon

Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă de desert despre care se spune că își are originile tocmai din Rusia.

Acesta a fost creat încă în prima parte a secolului a XIX-lea, motiv pentru care a și primit denumirea după care îl cunoaștem noi astăzi: Napoleon.

Dacă vrei să îl prepari vrei avea nevoie de următoarele ingrediente simple și accesibile: 800 de grame de biscuiți, 1 litru de lapte, 4 ouă, 150 de grame de unt, jumătate de cană de zahăr, 6 linguri cu făină, zahăr vanilat.

Pentru început, amestecă ouăle cu făina și cu zahărul. După, aceea, adaugă și zahărul vanilat și laptele.

Dacă e nevoie, transferă acest amestec într-o oală mai mică și pune-o pe cel mai mic foc. Mixează ingredientele până când acestea se vor transforma într-o cremă mai groasă.

Când este gata, scoate crema de pe foc și las-o să se răcească la temperatura camerei. După aceea mai adaugă peste ea și untul și amestecă foarte bine până când acesta se va topi de tot în conținutul cremei.

Următorul pas este să aranjezi uniform pe un platou un rând de biscuiți. Întinde un strat de cremă apoi peste blatul încropit de tine. Repetă acești pași până atunci când vei rămâne fără biscuiți. Dacă îți mai rămâne cremă folosește-o ca să îmbraci întreaga prăjitură pe toate părțile.

Pe deasupra blatului dacă vrei poți să razi câțiva biscuiți zdrobiți în prealabil. Dacă vei folosi anume această rețetă vei pregăti desertul într-un timp foarte scurt. Dar dacă vrei să îți impresionezi familia sau invitații poți să pregătești rețeta clasică, cu blaturi, care este și ea simplă și desigur, delicioasă.

Pentru blat vei avea nevoie de 250 de grame de unt, 3 pahare cu făină, o priză de sare, două treimi de pahar cu apă rece, 1 lingură cu oțet.

Pentru pregătirea cremei vei avea nevoie de 1 litru și 200 de mililitri de lapte, 5 gălbenușuri de ou, 1 linguriță cu zahăr vanilat, 400 de grame de zahăr, 10 mililiti de coniac, 150 de grame de făină.

Ocupă-te mai întâi de blat și pentru el freacă untul cu făina. Adaugă apoi apa și oțetul și frământă foarte bine. După aceea împarte tot aluatul în 12 părți aproximativ egale.

Dă pentru o oră aluatul la rece în frigider. După aceea întinde bucățile de aluat în blaturi cât mai subțiri. Pentru a nu se lipi blaturile de suprafața de suprafața de lucru, dă-le pe toate cu făină. Folosind un fcăleț mută fiecare blat într-o tavă pentru copt.

Înțeapă fiecare bucată de aluat întins apoi, cu o furculiță obișnuită, în mai multe locuri. Setează cuptorul pentru 180 de grade și coace fiecare blat. Pentru cremă fierbe laptele. Separat amestecă făina cu zahărul și cu zahărul vanilat. Adaugă și gălbenușurile și apoi amestecă iar.

După aceea pune și coniacul și amestecă încă o dată. Toarnă acest amestec peste lapte și mixează întreaga compoziție. Las-o pe foc mic și amestecă până când vei obține o cremă groasă. Trebuie apoi să se răcească.

Păstrează un blat pentru decor iar pe celelalte unge-le cu crema. Deasupra zdrobește blatul neuns.