eDelicios

Prăjitură cu nucă de cocos, biscuiți și cremă de ness. O rețetă cu ce ingrediente ai în casă

Pentru astăzi ți-am pregătit rețeta perfectă atunci când vrei un dulce, dar îți dai seama că nu ai foarte multe ingrediente în casă.

Chiar dacă vrei avea nevoie de mai multe produse, acestea sunt simple, la îndemâna oricui. În plus nici nu contează că vei avea nevoie de aproximativ o oră și jumătate pentru a o pregăti, rezultatul final va merita orice efort.

Așadar, pregătește următoarele ingrediente:

Pentru blatul de cocos vei avea nevoie de 4 albușuri, de 5 linguri de zahăr, de 2 linguri cu făină, de 50 de grame de nucă de cocos. Pentru cel din cacao vei folosi 3 ouă, 3 linguri de zahăr, 3 linguri cu făină, 1 lingură de cacao, 3 linguri cu ulei, 1 linguriță cu praf de copt.

Crema va fi compusă din 4 gălbenușuri, 6 linguri de zahăr, 25 de grame de amidon, 300 de mililitri de lapte, 3 lingurițe de ness, 200 de mililitri de frișcă lichidă. Va mai fi nevoie să pregătești un sirop, din 120 de mililitri de lichior de ouă, 250 de mililitri de apă, 2 linguri de zahăr.

Mai pregătește, să ai la îndemână, 1 pachet de biscuiți, 100 de grame de ciocolată, 50 de mililitri de frișcă lichidă, ciocolată albă rasă sau fulgi de cocos. Pentru primul blat amestecă albușurile cu un praf de sare, adaugă apoi zahărul, și continua să amesteci până când vei obține o bezea mai tare.

Completează compoziția cu nuca de cocos, și cu făina. Apoi pune într-o tavă niște hârtie de copt și toarnă tot amestecul în ea.

După aceea ocupă-te de blatul de cacao. Mai întâi separă ouăle. Apoi bate și aceste albușuri cu un praf de sare, adaugă și zahărul, și amestecă foarte bine, până atunci când se va topi zahărul în totalitate.

Completează apoi cu gălbenușurile, cu uleiul, făina amestecată mai înainte cu praful de copt și cacao. Ultimele 3 produse ar trebui cernute înainte de a fi folosite. După acea pune-l peste primul blat, din cocos. La final nivelează foarte bine noua compoziție.

Pune apoi tava la cuptor la temperatură moderată, până atunci când blatul combinate va trece testul scobitorii. Între timp poți să începi pregătirea cremei. Freacă gălbenușurile cu zahărul, adaugă amidonul și zahărul apoi pune această combinație pe aragaz, la foc mic.

Amestecă foarte bine până atunci când vei obține o compoziție îngroșată. După ce este gata, las-o să se răcească. După aceea amestecă din nou în ea și adaugă fișca, amestecând în continuare. Va trebui să obții o cremă foarte fină.

Pregătește și siropul amestecând în toate ingredientele și după aceea, cu jumătate din cantitatea de sirop umezește blatul deja copt. Apoi pune crema și nivelează bine. Însiropează și biscuiții apoi aranjează-I uniform peste cremă.

Peste biscuiți poți să mai pui glazura de ciocolată și apoi ciocolata albă rasă sau fulgii de cocos. Acum când este gata, pune-o la rece în frigider pentru măcar 3 ore.

Dar cel mai bine va fi dacă vei tăia prăjitura abia a doua zi, când aceasta va fi cu siguranță suficient de tare, și nu ți se a rupe în timpul secționării.