eDelicios

Rețetă bomboane Raffaello de casă

Atât femeile, cât și bărbații, dar mai ales copii, adoră dulciurile. Astăzi vom pregăti un desert delicios, foarte fin elegant și rafinat: bomboanele Raffaello. Chiar dacă pare surprinzător, nu vei avea nevoie deloc de ingrediente foarte compliate sau mai greu de găsit.

În plus, dacă vei alege să faci chiar tu aceste bomboane nu va mai trebui să fii îngrijprat dacă sunt sau nu sănătoase și benefice pentru siluetă. S-ar putea chiar să afirmi că sunt mai gustoase decât cele din comerț. Trebuie să încerci această rețetă măcar pentru că se face ușor.

Dacă vrei să o pregătești vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 200 de grame de unt, 150 de grame de zahăr praf, 200 de grame de fulgi de cocos, 300 de grame de lapte pudră, 1 linguriță de esență de migdale, 100 de grame de migdale.

Toarnă apa într-o oală și adaugă în ea și zahărul și pune-o la fiert. Separat, într-un bol adaugă laptele praf, cu fulgii de nucă de cocos și amestecă foarte bine.

În momentul în care apa va începe să fiarbă, va fi nevoie să o iei de pe aragaz. Adaugă în ea compoziția cu fulgii de cocos, și cu untul topit, ținut în prealabi la temperatura camerei.

Amestecă până când vei obține o compoziție mai cremoasă. Acum poți adăuga, dacă vrei, și esența de migdale. Dă această compoziție pentru 1 oră la rece în frigider. După ce va fi foarte rece, o poți scoate pentru a forma bomboanele, la ce dimensiune îți dorești.

Prăjește și curăță migdalele și apoi pune câte o bucată în fiecare bilă de aluat. LA final dă fiecare bomboană prin fulgi de cocos, la discreție. Când te vei plicitisi de bomboane, poți să faci și prăjitura cu același nume, da fără coacere. Este la fel de savuroasă și de fină.

Vei avea nevoie de 250 de grame de biscuiți cu vanilie, 500 de mililitri de lapte, 2 linguri cu amidon, 4 linguri cu nucă de cocos, 4 linguri cu zahăr, 100 de grame de unt.

Dacă vrei să faci și glazură, vei avea nevoie de 50 de grame de ciocolată și de 1 lingură de unt.

Scoate o trime din tot laptele și pe restul pune-l la fiert. În partea rece de lapte dizolvă zahărul, amidonul, și nucă de cocos. Amestecă și ai grijă să nu se facă deloc cocoloașe.

Atunci când laptele de pe foc va da în clocot, pune în el amestecul din cel rece și amestecă iar energic până vei obține o cremă mai groasă. Completează amestecul cu untul și amestecă până când acesta se va încorpora. Lasă crema să se răcească pentru 10 minute.

Pe tavă pune un strat subțire de cremă. Peste ea pune un strat de biscuiți. Acoperă-i cu o treime din cremă. Acum e momentul să pui glazura pe care o poți face ușor la cuptorul cu microunde. Apoi continua cu biscuiții și cu crema până nu mai ai compoziții.

La final cerne peste prăjitură fulgii de cocos. Dă prăjitura la rece pentru cel puțin 3 ore.