eDelicios

Prăjitură cu lămâie și cremă de brânză

Atunci când vrei să faci prăjită foarte gustoasă și foarte frumos asamblată, o poți face pe cea din cremă de brânză și din lămâie. Este mai ales potrivită pentru ocaziile speciale pentru că este foarte fină, dar dacă vrei să îți răsfeți familia, o ppoți face și într-o zi normală.

Ingredientele pe care le vei folosi sunt simple și accesibile din toate punctele de vedere și au fost gândite pentru o tavă cu dimensiunile de 24 și 34 de centimetri.

Pentru blat vei avea nevoie de 3 ouă, de 3 linguri cu zahăr, de 4 linguri cu făină, de 1 lingură cu ulei, de 1 lingură cu apă rece, de 1 linguriță cu esență de vanilie, de coaja rasă de l o lămâie, de dulceață de căpșuni.

Pentru crema de lămâie vei avea nevoie de 400 de mililitri de lapte, de 3 linguri cu zahăr, de 2 gălbenușuri, de 50 de grame de amidon de porumb, de 2 linguri cu zeamă de lămâie, de 50 de grame de unt, de 3 grame de gelatină.

Pentru crema de brânză vei folosi 250 de grame de brânză de vaci, 100 de mililitri de frișcă, 3 grame de gelatină. Pentru frișca de pe stratul superior vei avea nevoie de 200 de mililitri de frișcă și de 3 linguri cu zahăr. Pentru ornat vei folosi ciocolată rasă.

Folosind un mixer bate gălbenușurile cu zahărul și mai apoi cu făina, coaja de lămâie, uleiul și apa. Apoi amestecă totul cu spuma făcută din albușurile de ou.

Într-o tavă pune puțin unt, și apoi făină, toarnă în ea amestecul obținut și apoi dă-l la copt pentru 20 de minute, în cuptorul preîncălzit la temperature de 180 de grade.

Pentru crema de lămâie freaă gălbenușurile cu cu zahărul, până când vor face un amestec cremos. Adaugă și amidonul din porumb și laptele și dă acest amestec la o baie de aburi până atunci când va fi o cremă densă.

Când o vei lua de pe aburi va fi nevoie să mai adaugi și coaja cu sucul de lămâie și untul.

Pentru crema de brânză bate frișca cu zahărul, adaugă apoi și gelatina dizolvată în prealabil și brânza.

Taie blatul în două părți, unge una dintre bucăți cu dulceața de căpșuni, pune peste dulceață și cealaltă parte de blat pe care va fi nevoie să o ungi cu crema de brânză și apoi cu cea de lămâie.

La final mai pune și frișca amestecată cu zahărul și peste ea radem printr-o răzătoare cu ochiuri mari ciocolata aleasă.

După aceea o poți da la rece în frigider pentru a se întări. Ca să fii sigur că este gata pentru a fi servită familiei sau invitaților, cel mai bine este să o scoți abia a doua zi.

Încă un truc de care să mai ții cont este și acela că pentru a avea feliile perfect conturate e nevoie să folosești un cuțit cu lama lată și foarte bine ascuțit. Vei impresiona cu siguranță pe toată lumea de la masa cu acest desert apparent simplu și totuși special.