eDelicios

Rețetă prăjitura Mimoza

Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă pe care fiecare dintre noi o cunoaște după mai multe denumiri, cum ar fi Albinița, Mimoza sau Ungurească, și probabil arm ai fi câteva, dacă am căuta.

De asemenea, acesta este și foarte versatile, datorită foilor care, dacă vrei, se pot întinde, sau dacă vrei pot să fie mai rigide. Am ales însă varianta în care laptele are rolul de a înmuia foile. O altă veste bună este că pentru pregătirea acestui desert delicious vei avea nevoie de cel mult o oră.

În plus și ingredientele vor fi foarte simple și cu siguranță le ai în bucătăria ta sau le poți găsi cu ușurință în cele mai comune magazine. Pregătește pentru blat următoarele produse: 50 de grame de unt, 150 de grame de zahăr, 1 ou, 2 linguri cu miere, 5 linguri cu lapte, 500 de grame de făină, 1 pli u praf de copt.

Pentru pregătirea cremei vei avea nevoie de 500 de mililitri de lapte, 3 gălbenușuri, 200 de grame de unt cu valoare caloric mai ridicată, 3 linguri cu făină, 200 de grame de zahăr pudră, 2 fiole cu esență de vanilie, 1 borcan cu gem de prune sau de căpșuni.

Ia o cratiță mai mare și amestecă în ea: untul, laptele, zahărul, mierea și oul. Pune vasul cu această compoziție pe aragaz, la cel mai mic foc posibil și amestecă încontinuu, până când vei obține un fel de spumă.

În medie acest pas îți va răpi 10 minute. Totuși trebuie să ai mare grijă să nu aduci crema în punctul de fierbere. După ce este gata, lasă amestecul să se răcească, la temperature camerei. Între timp amestecă și făină cu praful de copt.

Dacă este nevoie poți să cerni făina. Apoi poți să amesteci compoziția cu făină cu cea din miere. Vei obține la final un aluat. Împarte-l în 4 părți egale. Ia fiecare bucată de aluat și întinde-le pe toate. Pe măsură ce le lățești,pune-le într-o tavă de copt, unsă în prealabil cu un pic de unt.

Încinge cuptorul și coace fiecare bucată de aluat până când fiecare se va rumeni. După ce sunt toate gata, scoate-le și lasă-le să se usuce la fel, la temperature camerei.

După ce ai terminat să te ocupi de foi, poți începe să pregătești și crema pentru prăjitură. Folosește un tel pentru a amesteca făina, laptele și gălbenușurile de ou.

Pune compoziția într-un vas mic și dă-o pe aragaz la foc mic. Amestecă în continuu. Adaugă după aceea și esența de vanilie.

Las-o să se răcească pe blat, iar între timp bate untul ținut în bucătărie, nu în frigider, amestecă-l cu zahărul, iar apo adaugă această compoziție în cea cu gălbenușurile.

Împarte crema în două părți egale și începe să asamblezi prăjitura. Pune pe un platou o foaie și unge-o cu o parte din cremă. Acoperă crema cu un alt blat pe care va fi nevoie să îl ungi cu gemul ales de tine. Urmează apoi a treia foaie pe care trebuie să o dai cu restul de cremă.

Poți să decorezi prăjitura cu zahăr pudră.