eDelicios

Rețetă orez cu lapte delicios

Astăzi ne vom duce, cel puțin în mod imaginar, în anii copilăriei. Ne vom aminti de cele mai bune mâncăruri, pe care nu le vom putea niciodată reproduce după modelul bunicilor noastre.

Așadar, ți-am pregătit o rețetă clasică de preparat dulce, și anume orez cu lapte. Este în plus, un fel de mâncare ideal pentru orice masa a zilei. Dacă cei mai mari își vor amintit cu drag de perioada copilăriei, atunci cei mici vor fi cei mai fericiți, datorită unui preparat foarte simplu, dar foarte gustos.

În plus, orezul este în general un ingredient care se gătește foarte ușor, indiferent de rețeta folosită. Rețeta pe care ți-o propunem este versatile pentru că poți servi orezul cu ce anume îți dorești: dulceață de cireșe amare, stafide, cacao, ciocolată tartinabilă sau fructe proaspete.

În plus, vei mai avea nevoie și de următoarele ingrediente: 250 de grame de orez cu bob lung, 500 de mililitri de apă, un vârf de cuțit cu sare, 600 de mililitri de lapte, 2 linguri cu zahăr, 20 de grame de zahăr vanilat, coaja unei lămâi.

Dacă vrei să fie mai dulce orezul, poți să completezi cantitatea de zahăr, respectiv, atunci când vrei ca gustul să fie mai neutru poți să scazi din conținutul de zahăr.

Poți cureți, să alegi sau să speli orezul în mai multe ape dacă este nevoie. După aceea, alege o oală din inox, preferabil cu fund dublu și pune-l să fiarbă în apă.

Pune și sarea, dă focul să fie potrivit și mai amestecă uneori ca să nu se lipească orezul de pereții vasului. La un moment dat vei observa că apa din oală va scădea. Atunci este momentul să adaugi și laptele fierbinte și se amestecă din nou.

După aceea dă focul și mai mic și continua să amesteci. În momentul în care preparatul va fi aproape gata, poți să adaugi ambele tiuri de zahăr, pe cel simplu și pe cel vanilat.

Mai lasă xompoziția să fiarbă și după aproximativ 3 minute adaugă și coaja de lămâie, rasă. Dacă vrei, poți să adaugi și câteva stafide, dar este foarte important să le speli în prealabil.

Amestecă iar foarte bine și după un minut, poți opri focul. Ia imediat vasul de pe aragaz, și acoperă-l cu un capac.

Ține oala în așa fel în jur de 5 minute. Pune în boluri orezul și apoi ornează-l cu ce vrei, după preferințe. Te poți inspira din ideile propuse de noi sau poți alege ce vrei tu. Experiența gospodinelor spune că cea mai solicitată variantă este cea cu dulceață de cireșe amare.

Un alt detaliu de care trebuie să ții cont este să adaugi laptele după ce acesta a fiert, altfel, dacă îl folosești rece riști să întărești orezul imediat. Orezul cu lapte se face extrem de repede, în jur de jumătate de oră, cu doar câteva ingrediente, foarte comune.

Când te vei plictisi de orezul făcut în acest fel, dar mai vrei rețete specifice acelei perioade frumoase, poți să faci paste cu lapte, dar și foarte multe prăjituri.