eDelicios

Negresă de post cu dulceață de vișine și nucă

Astăzi îți vom prezenta o rețetă specială de negresă care te va ajuta să uiți cu desăvârșire că perioadele de post sunt o corvoadă pentru că atunci nu avem nevoie să consumăm cele mai gustoase produse alimentare.

Vei observa că această prăjitură se face în primul rând foarte ușor, cu ajutorul unor ingrediente simple și accesibile, dar și că aceasta se mănâncă repede.

Așadar, vei avea nevoie de 2 căni cu apă minerală, de 2 căni de zahăr, de 3 căni și jumătate de făină, de 6 linguri de cacao, de 6 linguri de ulei, de 1 praf de copt, de 1 borcan cu dulceață de vișine, de 100 de grame de nucă măcinată.

Glazura va fi compusă din 3 linguri cu zahăr, 2 linguri cu cacao, 1 lingură cu ulei, 3 linguri cu apă.

Alege un bol mai încăpător și pune în el următoarele ingrediente: făină, cacao și praful de copt. Amestecă foarte bine ca să omogenizezi compoziția. După aceea, într-un vas sperat adaugă apa mineral și apoi pune și zahărul pentru a se dizolva.

După aceea, adaugă și uleiul și după ce amesteci și această compoziție, combină-le pe cele 2, pe cea uscată și făină și pe cea lichidă din apă minerală și ingredientele aferente.

Următorul pas este să pregătești tava pentru prăjitură. Cel mai bine este să pui o bucată de hârtie de copt, dacă nu vrei bătăi de cap din cauza făinii sau a uleiului.

Când tava este pregătită, pune în ea compoziția bine omogenizată și dă-o la cuptorul preînălzit la temperature de 180 de grade. Ca să fii sigur că o scoți doar după ce este bine făcută, cel mai bine este să îi faci testul cu scobitoarea.

Până atunci poți să te ocupi de pregătirea glazurii pentru negresă. Ia o cratiță mai mica și pune în ea cacao, zahărul, uleiu și apa și omogenizează foarte bine. Amestecă de fapt până când obții consistența pe care o vrei pentru glazura prăjiturii.

Scoate blatul din cuptor și pune-l pe un platou special pentru prăjituri. Apoi unge uniform toată suprafața lui cu glazura încă fierbinte. Fără să pui negresa la rece în frigider așteaptă până se va încălzi și după aceea dă peste ea cu nuca măcinată.

Gospodinele care mai fac această prăjitură spun că este potrivit orice fel de dulceață, așa că aceasta poate fi aleasă după gust sau după posibilități.

De asemenea, o altă schimbare pe care o poți face este să înlocuiești nuca obișnuită cu fulgii de cocos. Este o soluție bună mai ales pentru cei care nu au voie să consume acet produs alimentar.

Se folosește în mod special nuca pentru că datorită ei prăjitura devine ușor crocantă.

Pentru că este atât de simplă și totuși atât de gustoasă există șanse foarte mari să faci această negresă și în zilele obișnuite, nu doar în cele de post.

În general, chiar și variantele clasice de negresă sunt foarte ușor de făcut, așa că le poți face pe cele care îți plac atunci când vrei ceva dulce și totuși ești în criză de timp.