eDelicios

Desert prăjitură Ecler

Cine nu a mâncat vreodată măcar un ecler? Acestea sunt foarte gustoase, indiferent de rețeta după care sunt făcute, de aceea se mănâncă imediat. Astăzi ți-am pregătit o rețetă foarte asemănătoare cu cea a cunoscutelor prăjituri, doar că este vorba de această data despre o prăjitură întreagă.

Este foarte posibil ca aceasta să îți placă chiar mai mult decât prăjiturile cu care ai fost obișnuit până acum. În plus, gospodinele afirmă că această rețetă se face mult mai ușor și mult mai rapid decât eclerele.

Vei avea nevoie de aproximativ 2 ore și de mai multe ingrediente, dar cestea vor fi dintre cele mai comune. Pregătește pentru aluat 250 de mililitri de apă, un praf de sare, 100 de mililitri de ulei, 125 de grame de făină, 3 ouă.

Pentru cremă vei avea nevoie de 2 ouă, de 4 linguri de zahăr, 2 plicuri cu zahăr vanilat, 4 linguri cu făină, 400 de mililitri de lapte, 250 de grae de mascarpone.

În plus va mai fi nevoie să pregătești: 200 de mililitri de frișcă lichidă, 150 de grame de smântână grasă, 1 lingură cu zahăr pudră vanilat, 80 de grame de ciocolată, 2 linguri cu lapte.

Ca de obicei, pentru început va fi nevoie să pregătești aluatul. Pune într-o cratiță de dimensiuni mai mici apa împreună cu sarea și cu uleiul. Lasă acest amestec la fiert.

După ce va ad în clocot amestecul, adauă în el și făina, pe toată și după aceea amestecă foarte bine cu ajutorul unui tel până când se va despinde ușor amestecul de pe pereții vasului.

Ia apoi un vas, neapărat din yena și unge-l cu mult unt. Întinde aluatul în tavă folosind o paletă specială, chiar și pe pereții vasului.

După aceea, dă tava în cupătorul preîncălzit, la temperatura de 200 de grade pentru 35 de minute, până când compoziția va căpăta o culoare arămie.

Când scoți tava din cuptor lasă blatul să se răcească complet, iar după aceea îl poți pune pe un platou. După ce ai pregătit blatul te poți ocupa și de prepararea cremei. Amestecă într-o cratiță mai mică ouăle cu ambele tipuri de zahăr.

Completează amestecul cu făina și cu laptele turnat în fir subțire. Amestecă foarte bine cu un tel ca să eviți formarea cocoloașelor. Pune apoi vasul pe aragaz, la foc mic și ține-l până când vei obține un fel de budincă mai groasă.

După ce crema se va răci complet, pune în ea câte puțin din mascarpone și continuă să amesteci. Dă api crema făcută, la rece în frigider. Scoate și blatul, pune-l pe un platou și după aceea unge-l uniform cu crema de la frigider și dacă mai e nevoie, nivelează prăjitura.

După aceea dă întrega prăjitură la frigider. Acum amestecă și frișca împreună cu zahărul și cu smântâna. Omogenizează acest amestec peste stratul de cremă. Iar peste el stropește cu ciocolata topită împreună cu laptele, după ce a fost răcită în prealabil.

Dă prăjitura gata făcută la rece până în momentul servirii. Gospodinele spun că în timpul coacerii blatul se poate umflat și totuși nu este recomandat să îl nivelăm, ci din contra, să fim atenți să nu îl zdrobim.