eDelicios

Pizza de casă cu blat pufos

Când te gândești o pizza cu sigurnață aproape imediat, imaginar, îi și simți mirosul, gustul, și vezi multe culori vii și îmbietoare. Pizza devine cea mai bună variantă în momentul în care îți dorești să mănânci ceva bun repede și dacă se poate, fără să depui tu vreun efort.

Dar în realitate să faci pizza în condiții de casă nu este un lucru dificil. În plus, rezultatul final va fi un adevărat deliciu, care te va face să uiți că ai gătit. Va fi nevoie doar să folosești o serie de ingrediente pe care deja le cunoști dacă ești un fan adevărat atunci când vine vorba de pizza.

Pregătește așadar sare pentru gust, 50 de mililitri de lapte cald, 50 de mililitri de apă minerală, 3 linguri cu ulei, 400 de grame de făină, 300 de grame de măsline, 1 ardei verde, 1 gogoșar, 2 roșii, 250 de grame de mozzarella, 100 de grame de bacon afumat, 2 fire de busuioc, 1 cub de drojdie, 1 ou.

Cerne făina, chiar dacă este ambalată și toarn-o într-un bol cât mai încăpător. În mijlocul ei fă o adâncitură și pune oul, praful de sare și laptele cald în care ai topit drojdia. Amestecă foarte încet până atunci când va fi încorporată toată făina.

Adaugă apoi uleiul și după aceea apa mineral, iar apoi frământă foarte bine aluatul, acoperă-l cu un prosop curat și uscat și lasă-l să crească pentru aproximativ 30 de minute. Între timp te poți ocupa de restul ingredientelor pentru pizza. Așa că începe să tai măslinele, baconul, ardeiul iute și gogoșarul.

Trece mozzarella printr-o răzătoare cu ochiurile mari, și decojește și taie roșiile în cubulețe potrivite. Acum poți să pregătești tava în care vei coace pizza. Alege-o cel mai bine pe cea de la aragaz și unge-o cu ulei. Apoi întinde coca foarte bine, pe toată suprafața tăvii.

După aceea, distribuie pe ea toate ingredientele cât mai uniform, după preferință. Peste ingredientele pregătite mai pune și firele de busuioc și dă tava în cuptorul încins în prealabil. Așa ca în cazul variantelor pe care le cumperi, și această pizza se servește caldă, alături de sosul tău preferat, dulce, picant, și nu numai.

Vei obține o pizza cu un plat foarte pufos, cu un topping foarte gustos de legume și bacon și mozzarella. Este o rețetă pe care nu trebuie să o ignori. Se face ușor, și în plus vei ști exact ce anume conține și vei evita orice supriză neplăcută pe care o întâlnești pe la restaurante.

Chiar dacă nu pare, există și variante în care pizza se coace direct pe tigaie sau în care aceasta nu mai are nevoie de frământare sau ca aluatul să se odihnească.

În acest fel vei reuși chiar să economisești timp prețios, pentru că foarte puțin mai au răbdare să își aștepte comanda sau mai ales să gătească atunci când vine vorba despre pizza.

Și desigur, acest fel de mâncare atât de des consumat, este o idee perfecta pentru ziua în care vrei să inviți pe cineva la tine și nu ai chef sau timp pentru gătit preparate complexe.