eDelicios

Desert plăcintă țărănească cu mere

Merele sunt fructele perfecte pentru momentele în care îți dorești să prepare un desert rapid, gustos și hrănitor, potrivit pentru cei dragi sau chiar pentru mesele de sărbătoare.

Astăzi îțiu vom prezenta o rețetă de prăjitură cu mere ceva mai special, întrucât aceasta este făcută din ingrediente care se găsesc mai ales în bucătăriile de la țară, cum ar fi osânza, laptele bătut, ouă, făină și desigur mere din grădină.

Ca să obții produsu final, vei avea nevoie să urmezi 3 pași clasici, formarea blatului, a umpluturii, și decorarea prăjiturii. Îți vom prezenta lista de ingrediente în ordinea în care va fi nevoie să prepari prăjitura cu mere.

Ca să faci umplutura vei avea nevoie de 2 kilograme de mere,1 linguriță de scorțișoară, 3 linguri cu zahăr, 2 linguri cu griș.

Pentru blat pregătește 200 de grame de osânză solidă, 4 linguri cu zahăr, 1 ou, 300 de mililitri de lapte bătut sau de iaurt de la țară, sare, esență de vanilie. La final vei pudra prăjitura cu mere cu ajutorul a 3 linguri de zahăr pudră și cu un sfert de lingură de scoțișoară.

Pregătește pentru început umplutura. Curăță merele de coajă și de semințe, după ce le speli. După aceea dă-le printr-o răzătoare cu ochiuri mai mari sau printr-un robot de bucătărie.

Următorul pas este să le călești. Pentru acesta va fi nevoie să le călești împreună cu zahărul și cu scorțișoara până în momentul în care vei obține un fel de sirop.

Focul trebuie să fie ținut pe mediu în tot acest timp, și nu uita să amesteci mereu în compoziție.

Când sunt gata, scoate-o de pe foc, adaugă în ea grișul și las-o să se răcească la temperatura camerei.
După ace ai terminat de făcut umplutura și până aceasta se răcește, începe să pregătești și foile de aluat.

Freacă osânză cu zahărul până atunci când aceasta va deveni ușor spumoasă. Adaugă apoi oul, sarea și esența de vanilie.

Separat combină laptele bătut cu praful de copt și cu bicarbonatul de sodiu. După ce aceste ingrediente au devenit o compoziție omogenă, adaugă-le în amestecul din osânză.

Amestecă acum foarte bine, iar după aceea pune din făină, puțin câte puțin. Vei obține un aluat care trebuie să fie foarte omogen și elastic și mai ales să nu ți se lipească de mâini atunci când lucrezi cu el.

Când aluatul tău a devenit perfect pentru ultilizarea ulterioară, pune-l într-o bucată de folie alimentară și să-l la frigider pentru jumătate de oră.

După ce s-a scurs timpul, scoate-l și împarte-l în 2 părți egale. Imediat întinde una dintre ele cu ajutorul unui sucitor,

După aceea ia o tavă în care să încapă foarte bine foaia de aluat, pune în ea niște hârtie de copt, sau unge-o cu unt sau ulei, după preferințe și aranjează cu grijă aluatul.

Peste foaie pune și umplutura de mere, iar pe aeasta acoper-o cu cea de a doua foaie întinsă și înțepată din lo în loc pentru ca să poată circula aerul uniform.

Setează cuptorul la temperature de 180 de grade pentru 40 de minute. După ce o scoți, las-o să se răcească și pudreaz-o, după ce o secționezi.