eDelicios

Rețetă simplă de chec cu cacao

Atunci când vrei să faci un desert simplu și rapid te poți baza de fiecare dată pe ideea de a pregăti un chec. Astăzi îți vom prezenta rețeta de chec făcut cu cacao, o variantă simplă și ușoară. Nu vei petrece în bucătărie mai multde o oră, dar vei obține un rezultat absolut delicios.

În plus, ca să pregătești acest chec nici nu vei avea nevoie de foarte puține ingrediente comune și ch8iar ieftine.

Așadar, pregătește 2 ouă, 2 căni cu făină, 1 cană cu zahăr, 1 cană cu zahăr, 1 plic cu zahăr vanilat, 1 lingură mica de cacao, jumătate de cană de lapte, jumătate de cană cu ulei, jumătate de linguriță cu praf de copt.

Amestecă ouăle cu zahărul simplu și cu cel vanilat și bate bine aceste ingrediente până când vei obține o spumă. După aceea adaugă și laptele împreună cu uleiul. Următorul pas este să cerni făina și să o combini împreună cu praful de copt.

Apoi amestecă cele 2 compoziții pregătite mai înainte separat.Din acest amestec foarte bine omogenizat ia 2 linguri și pune-le într-un alt vas.

Adaugă cacao peste cantitatea mai mică din compoziție și amestecă foarte bine. Unge o tavă cu ulei și după aceea pune compoziția fără cacao în tavă.

Peste aceasta pune-o și pe cealaltă pe deasupra. Dă compoziția la cuptor pentru aproximativ 30 de minute ai grijă doar să nu se ardă, așa că mai urmărește din când cum se coace checul.

După ce se va răcit de tot poți să îl dai cu puțin zahăr pudră. Așa cum ai putut observa acest chef conține ouă și lapte, deci e clar că nu poate fi gătit în perioadele de post.

Din acest motiv ți-am mai pregătit o rețetă de chec simplă și gustoasă.

Vei avea nevoie de 1cană cu zahăr, de jumătate de cană cu ulei, de 1 cană cu apă, de 2 căni cu făină, de 1 lingură cu zahăr vanilat, de 1 praf de copt, de 2 linguri de cacao, de 2 linguri cu zmeură, de 3 linguri cu nucă de cocos.

Amestecă într-un vas apa, uleiul, praful de copt și făina, ambele feluri de zahăr. Mixează foarte bine aceste ingrediente ca să obții un amestec foarte omogen.

Împarte această compoziție în 2 părți egale. Pe una dintre ele amestec-o împreună cu cacao și cu dulceața de zmeură, iar pe cealaltă combin-o cu nuca de cocos. Ia o tavă mai mare, cu formă specială pentru chec și unge-o cu ulei iar apoi tapeteaz-o și cu făină.

După aceea toarnă câte puțin din fiecare compoziție până le termini pe amândouă. Ca să obții un interior frumos și un gust minunat pentru checul tău, cel mai bine este să alternezi între ele acestea 2 compoziții.

Setează focul mediu la cuptor și dă tava la copt pentru aproximativ 45 de minute. Vei ști că este gata în momentul în care suprafața prăjiturii va deveni fermă și se vor face câteva crăpături.

Dar ca să fii sigur că nu vei scoate checul crud, poți să îi faci testul cu scobitoarea.