eDelicios

Desert prăjitura Kinder

Mai ales cei mici adoră ciocolata Kinder. Dar acest lucru este valabil și pentru cei mai mari. Este cremoasă, hrănitoare și dulce, foarte dulce. Dar vei face fericită pe toată lumea dacă vei prepara o prăjitură cu același nume și care să respecte principiile vestitei ciocolate.

Este adevărat că vei avea nevoie de mai multe ingrediente și că vei petrece mai mult timp în bucătărie, dar să știi că rezultatul pe care îl vei obține te va face să uiți de toate neplăcerile acestea.

Pregătește 300 de grame de nuci prăjite și tăiate mărunt, 400 de grame de cremă de ciocolată Finetti.

Apoi pentru bezeaua cu nuci vei avea nevoie de: 6 albușuri, un praf de sare, 6 linguri cu zahăr, 4 linguri cu pesmet, 4 linguri cu nuci măcinate, 1 lingură de făină, 1 plic cu praf de copt.

Pentru crema prăjiturii vei avea nevoie de 800 de mililitri de lapte, 6 gălbenușuri, 3 plicuri cu budincă de vanilie, 2 linguri cu făină, 300 de grame de zahăr, 400 de grame de unt sau 400 de mililitri de frișcă lichidă, 1 lingură și jumătate de cremă de ciocolată Finetti, 50 de grame de nuci măcinate.

Iar pentru decor vei folosi desigur decorațiuni de ciocolată.

Pregătește o tavă de dimensiuni mai mari și pune în ea o bucată generoasă de hârtie de copt. Iar apoi, pune în ea nucile prăjite și măcinate. După aceea bate albușurile cu puțină sare într-un bol. Adaugă mai târziu și zahărul, iar după aceea și făina, amesteca în prealabil cu praful de copt.

La final mai pune și pesmetul împreună cu nucile măcinate. După ce ai terminat de preparat bezeaua, întinde-o peste stratul de nuci tocate mărunt, pus deja în tavă.

Apoi dă această compoziție la cuptor. Ține-o acolo până când se va rumeni puțin la suprafață, adică aproximativ vreo 15 minute. După ce este gata blatul, răstoarnă-l invers pe un platou și unge-l imediat cu crema de ciocolată Finetti.

Acum poți să lași blatul să se răcească. Între timp poți să te ocupi de pregătirea cremei. Ia o cratiță și pune în ea aproximativ 500 de mililitri de lapte la fiert.

Într-un alt vas, amestecă praful de budincă și făina. Apoi adaugă în această compoziție câte puțin din restul de lapte care ți-a mai rămas.

Atunci când laptele de pe foc va da în primul clocot adaugă în el și compoziția de budinci cu multă grijă. Lasă acest amestec pe foc până în momentul în care toate ingredientele se vor îngroșa suficient de mult.

Ai grijă să amesteci mereu în compoziție atâta timp cât aceasta se va afla pe foc. Ia vasul de pe aragaz și adaugă în el fiecare gălbenul pe rând și amestecă din nou după fiecare.

Completează apoi cu zahăr și mai amestecă iar. Acoperă vasul cu folie alimentară ca să nu se formeze crustă pe margini și lasă crema la răcit. Amestecă untul ținut la temperatura camerei și adaugă în el budinca lingură cu lingură. Împarte această cremă în 2 părți egale și în una adaugă nucile și ciocolata.

Întinde-o peste ciocolata din tavă, iar peste ea pune restul de cremă simplă. O poți decora așa cum vrei.