eDelicios

Rețetă pandișpan rotund

Aproape toate preparatele au cel puțin câte 2 rețete asemănătoare sau chiar diferite. Aestea sunt bune și ușoare doar în funcție de preferințele și de îndemânările gospodinelor.

Acesta este și cazul pandișpanului. Este un desert pufos și absolut delicios care se poate face atât simplu, cât și cu cacao sau cu fructe.

Astăzi îți vom prezenta o rețetă cu totul specială. Acest lucru se datorează spre exemplu formei lui pentru că nu va mai fi pătrat, așa cum îl știm cu toții și nici nu va mai fi făcut în tavă ci într-o cratiță.

Dacă te-am făcut curios și îți dorești să faci și tu această rețetă vei avea nevoie de următoarele produse alimentare: 8 ouă, 8 linguri cu ulei, 350 de grame de zahăr, 300 de grame de făină, esență de vanilie, 1 lingură cu cacao, un praf de sare și zahăr pudră pentru decor.

În mai puțin de 2 ore, adică aproximativ într-o oră și jumătate, vei obține în jur de 12 porții de pandișpan deosebit, din toate punctele de vedere.

Încearcă să folosești o formă care să aibă 24 de centrimetri. Dacă vei folosi o tavă cu alte dimensiuni riști să îți dea compoziția pe afară. Așa că dacă nu vrei să renunți la forma pătrată, cel mai bine este să alegi 2 tăvi pătrate, dar mai mici.

În așa fel vei evita accidentele de orice fel. Acum că ai pregătit toate detaliile poți să începi să îți faci treaba. Timp de aproximativ 20 de minute bate albușurile spumă tare cu praful de sare. După aceea adaugă și zahărul, câte puțin din cantitatea totală.

Adaugă și uleiul iar apoi amestecă doar că de jos în sus. Completează această compoziție cu gălbenulurile, cu vanilia și cu făina. Mixează din nou acestea ingrediente, de asemenea cu multă grijă. Din acest amestec va trebui să scoți 3 linguri pe care le vei combina cu cacao.

După aceea unge forma de copt cu unt și tapeteaz-o din belșug și cu făină. Sau dacă vrei poți să apelezi cu încredere doar va hârtia de copt, efectul va fi același.

Adaugă în ea compoziția mai multă iar apoi și cea mai puțină, amestecată cu cacao. Dă focul mai mic și ține vasul pentru aproximativ 40 de minute în cuptor.

Ca să te asiguri că blatul este copt de tot, va fi nevoie să îi faci testul cu scobitoarea. După aceea, oprește doar focul, lasă ușa întredeschisă și mai țăine aluatul așa pentru încă 10 minute.

Apoi scaote-l din cuptor și mai lasă-l la răcit. Dar atunci când vrei ca acesta să fie complet gata, scoate-l din formă și pune-l direct pe un grătar. La final poți să dai cu puțin zahăr pudră peste pandișpan. Vei vedea că învelișul prăjiturii tale va fi unul foarte crocant, iar interiorul va fi foart bun la gust.

Este un desert foarte ușor de făcut și potrivit pentru orice fel de situație, mai ales atunci când te afli în criză de timp sau de idei. Copii îl vor adora și îl vor mânca imediat, ca și cei mari, de altfel.