eDelicios

Tort delicios de ciocolată cu biscuiți, fără coacere

Și cei mari, și cei mici deopotrivă, adoră salamul biscuiți. Astăzi îți vom prezenta însă o variantă mult mai elaborată a celebrei rețete. Este vorba despre tortul de biscuiți. Pe acesta îl poți pune cu încredere pe masa de sărbătoare pentru că vei face o impresie foarte bună cu ajutorul lui.

Rețeta pe care am ales-o este cea de bază, cea mai des folosită. Dar bineînețeles, o poți modifica sau ajusta în funcție de nevoile sau de gusturile tale. Poți să completezi lista de ingrediente cu migdale, nuci, fructe proaspete, uscate sau confiate. De asemenea foarte potrivită în acest caz este și frișca.

O altă variantă la care poți să apelezi atunci când decorezi tortul de biscuiți este și zahărul pudră vanilat. Acest tip de tort reprezintă un mic dejun foarte gustor și foarte hrănitor, iar ală-turi de cafea el capătă un gust și mai pronunțat.

Trebuie să mai știi că acest tort nu are nevoie de coacere, ceea ce îl face foarte util în timpul zilelor caniculare. În plus, dacă vrei să îl pregătești, nu vei avea nevoie de foarte multe produse. Pe scurt, îl vei face foarte repede și rezultatul nu are cum să te dezamăgească.

Vei folosi doar 170 de grame de unt, 400 de grame de ciocolată, 170 de mililitri de frișcă bătută, 400 de grame de biscuiți digestivi, esență de rom. În primul rând alege forma în care vei turna compoziția pentru tortul de biscuiți. Cel mai bine este ca aceasta să fie rotunda și să aibă baza detașabilă.

În acest fel, la final, vei reuși să scoți tortul fără să-l deteriorezi în vreun fel. Unge cât mai bine în primul rând marginile formei alese de tine. Iar pe baza ei pune doar o bucată de hârtie pentru copt. După aceea, ia o cratiță de dimensiuni mai mici, cât să încapă untul și ciocolata.

Pune aceste 2 ingrediente pe focul de la aragaz ca acestea să se topească. Ai grijă să păstrezi focul mic pe parcursul pregătiri untului și a ciocolatei. Adaugă după aceea și frișca și după ce amesteci, ia vasul de pe foc. Continuă să mixezi ingredientele chiar dacă ai terminat de pregătit amestecul.

După aceea, adaugă biscuiții rupți în bucățele foarte mici în prealabil. Și dacă îți place, poți să compltezi amestecul și cu esența de rom. Acum că ai terminat de pregătit prăjitura va fi nevoie doar sî o ții la frigider pentru aproximativ 3 ore cel puțin.

Dar dacă vrei ca el să se întărească foarte bine, îl poți lăsa până a doua zi. În acest fel vei fi sigur că și toate aromele s-au întrepătruns. Înainte de a-l pune pe masă scoate-l cu foarte multă grijă din forma în care a stat la rece.

Așa cum am mai menționat la început, poți să decorezi cu ce vrei tu tortul de biscuiți. Dar de asemenea îl poți servi exact așa cum l-ai făcut, este vorba doar despre preferințe și despre gusturi, și eventual despre sezon sau eveniment.

Cert este că tortul de biscuiți este mereu o variantă pe care te poți baza.